Procurorii DIICOT în percheziţii la CFR Cluj pentru delapidarea sumei de 8,5 milioane de euro

Procurorii DIICOT în percheziţii la CFR Cluj pentru delapidarea sumei de 8,5 milioane de euro by mai 19, 2016 0 comments

La doar două zile după câştigarea Cupei României şi la câteva zile după ce CFR Cluj anunţa că se află în tratative cu investitori străini care să scape clubul de faliment, un scandal de proporţii zguduie campioana României la fotbal.

Procurorii DIICOT au facut 20 de perchezitii in Bucuresti si Cluj-Napoca intr-un caz de delapidare a sumei de 8,5 milioane de euro din patrimoniul Sportiva Fotbal Club CFR 1907 Cluj de catre persoane care detin clubul CFR Cluj. Oamenii de afaceri Arpad Paszkany si Iuliu Muresan sunt audiaţi astăzi, joi 19.05.2016, la sediul DIICOT din Cluj Napoca in dosarul privind delapidarea clubului de fotbal CFR Cluj.

Potrivit Agerpres, anchetatorii susțin că perioada infracțională este 2008 — 2011, iar perchezițiile au loc la membrii din acea perioadă ai Consiliului de Administrație, contabili și cenzori.

Infracțiunea de delapidare se referă la posibila însușire de bani, respectiv aproape 8,5 milioane euro din patrimoniul SC Sportiva Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA, de către persoane din cadrul societății care deține clubul de fotbal, cu atribuții de gestiune sau administrare a sumelor clubului, care nu au calitatea de funcționari publici, în interesul lor ori pentru alte persoane.

Sursele au precizat că faptele ar fi fost comise prin intermediul mai multor entități rezidente și nerezidente (firme off-shore din Cipru și din Seychelles) care au prestat servicii de consultanță și intermediere în domeniul sportiv cu privire la care există elemente majore de suspiciune de fictivitate (privind transferul unor jucători de la club, optimizarea activității echipei și altele) ori care au executat debite față de club provenind din cesiuni de creanță suspecte.

Faptele ar fi fost îndreptate asupra elementelor patrimoniale ale clubului provenite din primele încasate cu titlu de bonus de calificare directă în grupele Champions League oferite de UEFA, au mai arătat sursele.

Cercetările privind infracțiunea de evaziune fiscală se referă la evidențierea în actele contabile ale Sportiva Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA a unor cheltuieli care nu au la bază operațiuni reale ori evidențierea altor operațiuni fictive în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale privind suma totală de aproape 8,5 milioane euro, au mai explicat sursele citate.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.