Prival Ecologic: Faceți presiuni asupra Consiliului Județean. Consilieri turdeni s-au uitat pe pereți

Prival Ecologic:  Faceți presiuni asupra Consiliului Județean. Consilieri turdeni s-au uitat pe pereți

Prival Ecologic: Faceți presiuni asupra Consiliului Județean. Consilieri turdeni s-au uitat pe pereți

by iunie 30, 2015 0 comments

Sanda Mihail, directorul economic  PRival Ecologic, operatorul de salubritate din oraș a cerut astăzi administrației locale să facă presiuni asupra Consiliului Județean și asupra managerilor Eco Metropolitan pentru a interveni în amenajarea unui depozit temporar de deșeuri. Intervenția reprezentantei Prival Ecologic a fost făcută în ședința Consiliului local Turda, ce a avut loc astăzi, de la ora 13.00.

Potrivit lui Sanda Mihail, planurile de amenajare a unor stații de transfer pentru deșeuri și amenajarea unor depozite au eșuat.  “Turda-Câmpia Turzii ar fi trebuit sp depoziteze la stația de transfer de la Mihai Viteazu. Acea stație de transfer nu s-a construit. Platforma de la Pata Rât e închisă, acu m transportăm deșeurile la Alba Iulia. Din 14 iulie și Alba Iulia se va închide. Nu mai știm unde să mergem și să depozităm deșeurile menajere. Nu exxistă nicio locație ca să fie conformă. Nu este sarrcina noastră să cautăm un loc de depozitare. Noi depozităm acolo unde autoritățile decid. Autoritățile județene ne direcționează către Oradea și Bistrița”, spune Sanda Mihail. Directorul economic al Prival Ecologic spune că e impozibiil să desfășoare un serviciu de salubritate, ducâd gunoiul câte 150 de km, zi de zi. Aceasta a vorbit și de faptul că firma ce administra platforma de la PAta Rât a majorat de-a lungul tariful de depozitarre cu circa 478%.

“Trebuie să faceți presiuni asupra Consiliului Județean, pe managerii ADI-ului Eco Mtropolitan”, a mai subliniat reprezentanta Prival  Ecologic.

Deși problemele privind depozitarea deșeurilor au demarat în 2012, este prima dată când operatorul turdean vine în fața Consiliului Local și cere în mod expres să intervină pentru reglementarea situației.

Consilierii tăcuți, s-au uitat pe pereți

Consilierii locali au părut puțin luați prin surpindere de intevenția Prival, au tăcut și s-au uitat pe pereți. Singura intervenție notabilă a fost a consilierului local Lucian Cordiș care a concluzionat că e sigur “că d-l primar  are nopți albe din cauza asta”.

Salubritatea face parte din categoria serviciilor publice a căror funcționare este coordonată de către autoritățile locale, Consilii Locale, organe decidente și Primării, organe executive ce supraveghează asigurarea serviciului public.

Prival Ecologic a fost criticată de presă pentru tarifele crescute la salubritate, în condițiile în care firma este înregistrată cu profit dar și pentru faptul că a început depozitarea de deșeuri vegetale în incinta Stadionului Municipal, cu acordul tacit al municipalității

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.