Prival Ecolgic îneacă Stadionul Municipal în gunoaie. InfoArieș a sesizat Garda de Mediu și Direcția de Sănătate Publică

Prival Ecolgic îneacă Stadionul Municipal în gunoaie. InfoArieș a sesizat Garda de Mediu și Direcția de Sănătate Publică

by iunie 25, 2015 0 comments

Prival Ecologic, operatorul de salubritate din Turda a început o operațiune de depozitare a gunoiului în latura sud-estică a Stadionului Municipal Turda. Operațiunea se desfășoară, potrivit unor surse cu acordul tacit al Primăriei, dar fără ca să existe o aprobare a Consiliului Local.
Inițial, în zonă s-au depozitat deșeuri vegetale, dar operațiunea a continuat cu depozitarea de deșeuri menajere compostate. În prezent, în zona depozitului neautorizat se poate constata demararea procesului de fermentație anaerobă a gunoiului depozitat. Totul la mai puțin de 20 de metri de o bază sportivă și la circa 50 de metri de locuințele unor cetățeni din Poiana. Riscul depozitării vegetației în zonă este dat și de faptu că aceasta este în imediata apropiere a conductelor de utilități- gaz metan și apă. În cazul în care cineva va aprinde resturile vegetale la sfârșitul verii, locuitorii din Poiana fie se vor trezi cu un incendiu, fie vor fi înecați în fum.
Potrivit locuitorilor de la casele din imediata apropiere, inițial depozitarea gunoiului se făcea noaptea sau seara, arareori ziua. Acum, depozitarea se face și ziua în amiaza mare. ” La 10.05, când ieșeam cu mașina din curte, am văzut mașina Prival”, spune o locuitoare din zonă. Aceasta povestește că a urmărit și ruta prin care cei de la Prival intră în incinta stadionului. “Au rupt în spate un gard ca să facă loc mașinilor. Probabil nu mai pot intra prin față”, mai spune femeia, supărată pe faptul că s-a trezit cu o groapă de gunoi în vecinătatea casei.
Directorul Prival Ecologic nu a putut fi contactat.

Telefonic, consilierul Anca Cheregi,care răspunde problemele de salubritate din oraș a refuzat să spună dacă depozitarea gunoiului se face cu acordul Primăriei. “Adresați-vă în scris ,așa e procedura”, a spus funcționarul public. Dacă aganajații primăriei se feresc să explice cum a apărut o groapă noua de deșeuri lângă o bază sportivă și în imediata vecinătate a unui cartier, consilierii locali recunosc că habar nu au cine a eliberat o astfel de autorizație. Contactat telefonic, consilierul independent Sorin Bichiș a confirmat faptul că membrii Comisiei de Urbanism nu au aprobat nicio rampă temporară de deșeuri în zonă. “Acolo e domeniul public, nu s-a discutat despre niciun depozit de deșeuri în Poiana, nici nu am fi aprobat așa ceva. În Comisia de Urbanism nu a venit nimeni cu un astfle de proiect”, spune Sorin Bichiș. Consilierul local crede că Prival ar trebui să fie somată de autorități să curețe zona.

InfoAries a transmis astăzi atât Direcției de Sănătate Public a județului Cluj cât Comisiariatului de Mediu Cluj o sesizare prin care s-a cerut autorităților să verifice respectarea legislației de mediu și a legislației privind protecția sanitară. Deasemenea, în reclamația formulată am cerut organelor de control să solicite autoritățile locale să curețe zona de deșeruile amplasate neautorizat.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.