Prințul Paul: Am încercat și încercăm să sprijinim România

Prințul Paul: Am încercat și încercăm să sprijinim România

Prințul Paul: Am încercat și încercăm să sprijinim România

by august 15, 2015 0 comments

Prințul Paul-Phillipe,primul născut al Regelui Carol al II- lea, a participat sâmbătă, 15 august, la o conferință de presă organizată de oficialitățile din Câmpia Turzii, ca urmare a vizitei acestuia în localitate.
Prințul Paul a fos însoțit de către prințesa Lia și fiul lor, Carol Ferdinand iar la întâlnire a fost prezent și Petre Pop, administratorul public al municipiului.
Reprezentanți ai ansamblului Mugurelul i-au oferit prințului Carol Ferdinand, în vârstă de 5 ani, un costum popular din zonă.
“Îmi place foarte mult tradiția, sunt foarte încât că tradițiile, nu se pierd. Suntem pentru prima data în acest oraș. Prințul Carol Ferdinand a mai primit costumpe populare, cred că va avea o întragă colecție”‘ a precizat prințul Paul Phillipe. Acesta a vorbit despre eforturile pe care el și soția sa le-au făcut pentru a promova imaginea României în lume, și a menționat două din acțiunile de lobby pentr aderarea la NATO, una organizată la Stuttgart iar alta în Washington Cu participarea unor militari de la Pentagon. Prințesa Lia a adresat și ea un mesaj în care a mulțumit pentru invitație și a salutat organizarea zilelor Municipiului Câmpia Turzii odată cu sărbătoarea Sf. Marii. Părinții aveau o legătură strânsă cu Bartolomeu, mitropolitul Clujului. Este mare placere pentru mine să fiu prezentă la acest festival”, a precizat prințesa Lia.
Prințul Paul Phillipe a mai precizat că familia sa face eforturi constante de promovare a imaginii României iar soția sa a numit eforturile drept ” modeste dar constante”.
Prințul Paul Phillipe a vorbit și despre relația sa cu unchiul său, Regele Mihai al României. “Am încercat o reconciliere, dar cred că regele a fost prost sfătuit” , a mărturisit prințul Paul Phillipe, amintind de o serie de demersuri prin care a încercat o apropiere de familia regală.

Modul de prezentare al prințului Paul Phillipe, contest de monarhiști

Asociația Națională pentru Restaurarea Monarhiei Cluj, a criticat ieri, modul în care autoritățile au anunțat vizita prințului. Acesta a fost prezentat ca Alteța Sa Regală Paul de România, titlu ce i-a determinat pe monarhiștii clujeni să-l numească impostor. Monarhiștii spun că titlul de Alteță Regală revine doar membrilor familiei regale iar titulatura “de România”, cu sens dinastic nu îi poate fi atribuită prințului Paul, deoarece tatăl său nu a făcut niciodata parte din familia regală.
Pe de altă parte, La 14 februarie 2012, Înalta Curte de Casație și Justiție i-a recunoscut tatălui său, Carol Mircea, calitatea de fiu legitim al regelui Carol al II-lea, după ce instanțe din Portugalia și Franța au recunoscut deasemenea acest lucru. Paul a fost recunoscut astfel drept moștenitor al lui Carol al II-lea, dar recunoașterea în virtutea legii civile, nu se aplică și asupra moștenirii dinastice, spun monarhiștii.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.