Principele lui Avram Gal, numit impostor de către Alianța pentru Restaurarea Monarhiei

Principele lui Avram Gal, numit impostor de către Alianța pentru Restaurarea Monarhiei

Principele lui Avram Gal, numit impostor de către Alianța pentru Restaurarea Monarhiei

by august 14, 2015 0 comments

Reprezentanții Primăriei Municipiului Câmpiei Turzii au comunicat că la Zilele Municipiului, organizate în acest sfârșit de săptămână, ar participa membri ai Familiei Regale a României. În realitate, însă, aceasta nu este decât o dezinformare, se arată într-un comunicat al Alianței pentru Restaurarea Monarhiei Cluj. ” Nici unul dintre membrii Familiei Regale nu va veni în județul Cluj în acest sfârșit de săptămână. Iar ”principele” prezentat în comunicatul de presă al Primăriei Câmpia Turzii nu este decât un impostor oarecare”, se arată în comunicatul de presă.

”Am constatat cu surprindere faptul că, pe rețelele de socializare și în presa locală, a apărut informația că presupus ”principe” sau ”prinț” ar fi prezent la Câmpia Turzii. În realitate, nici unul dintre membrii Familiei Regale a României nu se va afla în acest sfârșit de săptămână în județul nostru. Domnul menționat în comunicatul Primăriei cu titulatura de ”Alteță Regală” este un oarecare impostor. Toate titlurile și apelativele de acest fel sunt acordate de conducătorul legitim al României, Majestatea Sa Regele Mihai I. Nu există nici o decizie a Majestății Sale prin care să îi fi fost acordat vreun titlu personajului menționat anterior. Cu toate că acest ins face paradă de o decizie judecătorească ce ar constata o legătură de rudenie cu un membru decedat al Familiei Regale a României, constatăm cu regret că nici personajul respectiv și nici autoritățile locale nu înțeleg diferența dintre Familia Regală a României, ca instituție în sine, și rudele unora dintre membrii acestei Familii Regale. Cerem Primăriei Câmpia Turzii să retragă toate documentele în care atribuie titlul de principe și apelativul Alteță Regală acestui domn”, a declarant vicepreședintele Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei, Valentin Lungu.

Potrivit statutului Casei Regale, în prezent, singurele personalități îndreptățile să poarte titluri legale românești sunt Regele Mihai I al României și Regina Ana a României, Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta a României, Custode al Coroanei României, Alteța Sa Regală Principele Radu al României și Altețele Lor Regale Principesele Elena, Sofia și Maria ale României.

Paul-Philippe de Hohenzollern, cunoscut și ca Paul Lambrino sau chiar Prințul Paul al României este fiul lui Mircea Grigore Carol Lambrino (cunoscut drept Mircea Grigore Carol de Hohenzollern), fiul prințului Carol al României
La 14 februarie 2012, Înalta Curte de Casație și Justiție i-a recunoscut tatălui său, Carol Mircea, calitatea de fiu legitim al regelui Carol al II-lea, iar Paul a fost recunoscut astfel drept moștenitor al lui Carol al II-lea
Conform normelor dinastice internațional acceptate, calitatea de membru al unei Case Regale nu este dată de simpla înrudire biologică între membrii familiei, ci presupune recunoașterea explicită a apartenenței, de către Șeful acelei Casei Regale.
Cum nici Regele Carol II, nici actualul Șef al Casei Regale a României, Regele Mihai I, nu au acordat vreodată calitatea de membru lui Paul Lambrino sau tatălui său – un copil rezultat dintr-o căsătorie anulată – folosirea numelui „de România” de către acesta (cu sens dinastic), este forțată.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.