Primele tomate produse cu susținere guvernamentală au ajuns în magazinele din Cluj

Primele tomate produse cu susținere guvernamentală au ajuns în magazinele din Cluj by mai 3, 2019 0 comments

Peste 400 de kg de roșii produse la Cluj printr-o finanțare guvernamentală au ajuns în magazine, anunță Direcția pentru Agricultură Cluj.

Roșiile au fost produse de SC Bio Culture SRL, care deține 8.000 de metri pătrați de sere în localitatea Căpușu Mare. Firma a beneficiat de programul guvernamental de sprijin ”Ajutor de minimis pentru aplicarea

programului de susținere a produsului tomate în spații protejate”, mai cunoscut publicului larg

sub denumirea ”Programul tomate românești”. Alina Nedeluș, administratorul societății, SC Bio Cultur SRL spune că firma și-a propus să se impună pe piața legumelor proaspete cu o producție bazată pe calitate astfel că socitatea a obținut certificarea de fermă ecologică încă din anul 2018. Primele roșii livrate pieței sunt din soiul Cherry și se găsesc ambalate în caserole de 0,5 kg în lanțul de magazine Carrefour, inclusiv la Cluj.

Potrivit Direcției pentru Agricultură Cluj, condițiile de participare a producătorilor agricoli la acest program: să cultive cu tomate minim 1.000 de metri pătrați de spații protejate (sere sau solarii) și să obțină o producție minimă de 2 kg tomate/mp (respectiv minim 2.000 kg), pe care să le valorifice pe piață în perioada ianuarie-mai (ciclul I) sau 1 noiembrie – 20 decembrie, inclusiv (ciclul II). Cererile de înscriere în program (formular-tip) se depun la direcțiile pentru agricultură

 județene, până pe data de 20 martie 2019 (inclusiv) pentru beneficiarii care valorifică producția în ciclul I sau până pe data de 15 septembrie 2019 (inclusiv) pentru beneficiarii care valorifică producția în ciclul II. Suma alocată Programului la nivel național pentru anul 2019 este de 233,19 milioane lei (echivalentul a 50 milioane euro, cu 10 milioane de euro mai mult decât în anul 2018) și provine din bugetul național.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.