Primarul Viișoarei în Comitetul Director al Comunității Urbane Arieș

Primarul Viișoarei în Comitetul Director al Comunității Urbane Arieș by aprilie 10, 2017 0 comments

La începutul lunii aprilie au avut loc alegeri pentru conducerea Comunității Urbane Arieș, în subordinea căreia se află și Compania de Apă Arieș.

Cristian Octavian Matei, primarul municipiului Turda este noul președinte al Comunității Urbane Arieș (CUA). Cu aceeași ocazie s-au ales și noii membri ai Comitetului Director, votați în unanimitate: primarul localiităţii Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, primăriţa de la Tureni- Daniela Elena Mănăilă, primarul comunei Mihai Viteazu -Ioan Zeng, primarul de la Viişoara -Ioan Roman, primarul de la Ciurila -Teodor Cristinel Popa şi Niculae Făgădar, primarul de la Aiton.

“În urma discuțiilor avute în cadrul adunării, membrii comisiei au stabilit câteva priorități, probleme a căror rezolvare trebuie urgentată. În acest sens, ca prim pas, s-a decis efectuarea unei deplasări în teren a Comitetului Director la centrul de ecarisaj, să se facă o propunere în legătură cu problema câinilor comunitari fără stăpân, problemă stringentă pentru toate UAT-urile”, a explicat Ioan Roman.

Comunitatea Urbana Aries (CUA) este prima structura asociativa de tip intercomunal din România – creata în septembrie 2005 dupa mai multi ani de pregatire, formata din 9 consilii locale( 2 municipii si 7 comune). In anul 2010, numarul membrilor ajunge la 17 unitati administrative (2 municipii si 15 comune) iar in anul 2014, 19 unitati administrative ( 2 municipii si 17 comune). Cele 19 unitati administrative sunt regrupate în cea mai importanta asociere intercomunala din România – cu o populatioe de peste 130.000 locuitori – si un teritoriu de peste 140 KM 2, de-a lungul Vaii Ariesului.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.