Primarul Turzii se ia de piept cu Garda de Mediu. Surse politice menționează o luptă internă în PSD

Primarul Turzii se ia de piept cu Garda de Mediu. Surse politice menționează o luptă internă în PSD by decembrie 21, 2018 0 comments

Cristian Matei, primarul Municipiului Turda a criticat ieri, într-o intervenție în Consiliul Local, prestația Gărzii de Mediu Cluj care ”se ia” de autoritățile locale. În opinia lui Cristian Matei atât Garda de Mediu cât și Consiliul Local, sunt instituții de stat, astfel că nu e normal ca cea dintâi să dea amenzi autorităților de la Turda.

Surse politice din PSD Cluj spun că ar fi vorba de o luptă internă din PSD Cluj, generată de faptul că primarul Turzii s-a legat de Lucia Suciu, primărița din Chinteni și soția comisarului Gărzii de Mediu Cluj, Valentin Suciu. Informația nu e confirmată oficial. 

Valentin Suciu, comisarul șef al Gărzii de Mediu Cluj spune că autoritățile locale de la Turda ar trebui să respecte legea și să rezolve problemele de mediu. Comisarul șef al Gărzii de Mediu exclude orice motiv politic în verificările făcute de Garda de Mediu Cluj și crede că primarul Turzii fie exagerează, fie interpretează greșit verificările făcută de autorități.

Primarul Municipiului Turda a avut un discurs fulminant ieri, în Consiliului Local, după ce consilerii liberali l-au interpelat cu privire la gunoaiele neridicate din oraș. Primarul a dat vina pe autoritățile județene ce nu au finalizat proiectul de salubritate dar a criticat și autoritățile de mediu. Cristian Matei s-a plâns de lipsa de flexibilitate a autorităților de mediu atunci când vine vorba de avizarea unor rampe intermediare de transport a deșeurilor dar a criticat și acțiunile Gărzii de Mediu Cluj. Nu e normal ca Garda de Mediu care e organism de stat să vină să amendeze Consiliul Local care este tot organism de stat, a fost ideea lansată de primarul Municipiului Turda.

Într-un discurs de aproape 20 de minute, primarul a dat vina și pe Uniunea Europeană și a concluzionat că românii se plâng prea mult când e vorba de gunoaie. Primarul i-a îndemnat pe turdenii nemulțumiți să meargă să vadă cum arată periferiile marilor orașe europene, precum Parisul. ”E plin de gunoaie la periferii” , a perorat Matei.

Surse politice vorbesc de o luptă internă în PSD

Potrivit unor surse din PSD Cluj ar fi vorba de fapt de o dispută politică internă din PSD. Potrivit acestor surse primarul Cristian Matei ar fi avut niste ”atitudini nepotrivite„ față de Lucia Suciu, primărița PSD din Chinteni. Cei doi ar fi adversari nedeclarați în competiția pentru șefia PSD Cluj, la alegerile de anul următor. Lucia Suciu a confirmat pentru InfoAries.ro că are o relație încordată cu liderul-social democrat de la Turda dar exclude orice influență politică în deciziile Gărzii de Mediu Cluj. Cristian Matei a avut o atitudine total inadecvată față de mine dar și față de aleți colegi din partid. Nu mi se pare în regulă să umbli de la unul la altul prin partid să-ți vorbești  colegii de rău. A făcut tot felul de mizerii. Probabil e deranjat de faptul că nu-i zic <<Da Șefu, Să trăiți Șefu!>>. Dacă știu că am dreptate nu pot să zic ”Da, Șefu!”Am mai întâlnit eu la viața mea bărbați din ăștia grandomani. Dacă nu mi-a fost frică la 25 de ani, nu mi-e mie frică acum. Vine pe la întâlniri de partid și se comportă de parcă le știe pe toate și doar el are dreptate. Nu stă să-i asculte pe alții. Nu cred că cineva ar trebui să fie impotriva a ceva constructiv. Chiar dacă ajunge prin absurd președintele PSD Cluj ar trebui să aibă o altă abordare. Poate că ar trebui să rezolve problemele de mediu și problemele turdenilor, înainte să găsească scuze ori să se plângă că îl controlează autoritățile statului. Daca cineva poate să zică ceva despre soțul meu, e faptul că e un om echilibrat. Garda de Mediu își face treaba, dacă ceva e neînregulă vine și mă amendează și pe mine la Chinteni”, a declarat Lucia Suciu.

Comisarul-șef al Gărzii de Mediu Cluj, Valentin Suciu exclude și el o influență politică în deciziile Gărzii de Mediu. ”A fost un incendiu al unei platforme de deșeuri la Chimica Turda. Potrivit procedurilor, pompierii au chemat și Garda de Mediu pentru că era și o problemă de mediu. Noi am aplicat niște sancțiuni. A existat și o mașină de salubritate a companiei locale de Salubritate ce a descărcat deșeuri acolo. Am aplicat o amendă, directorul acelei societăți a recunoscut incidentul”, a precizat Valentin Suciu, comisarul șef al Gărzii de Mediu Cluj.

 Nota Redacției: Cristian Matei, președintele PSD Turda nu a putut fi contactat în condițiile în care site-urile oficiale ale PSD nu precizează adrese de contact sau numere de telefon valabile iar PSD Turda nu are un purtător de cuvânt declarat. 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/includes/single/post-tags.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 196

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 197
<