Primarul Turzii anunță confuz o dezinfecție ce ține ”până la sfârșitul anului”. Gaură de 890.000 de lei, din banii cetățenilor

Primarul Turzii anunță confuz o dezinfecție ce ține ”până la sfârșitul anului”. Gaură de 890.000 de lei,  din banii cetățenilor by aprilie 2, 2020 0 comments

Președintele Comitetului Local pentru Situații de Urgență de la Turda, Cristian Matei a anunțat o amplă operațiune de dezinfectare care va costa 895.000 de lei. Suma este imensă, dar primarul dă asigurări că banii sunt cheltuiți cu folos. Dezinfecția va ține ”până la sfârșitul anului”.

Potrivit primarului din acești bani se va efectua dezinfecții repetate ale scărilor de bloc și se vor cumpăra dozatoare pentru dezinfectanți.

Primarul a fost într-atâta de confuz încât consilierii locali nu au înțeles exact cum se dezinfectează orașul. ”Dacă am înțeles? Nu, n-am înțeles exact decât că e de șapte ori câte șapte. Am votat pentru că e urgență”, explică un ales local, sub protecția anonimatului.

Autoritățile locale de la Turda va aplica o rețetă miraculoasă de dezinfecție la prețuri astronomice.

Noutatea noii operațiuni anunțată de primar este că va avea efect prelungit, de circa 8 luni de zile.

Primarul nu e însă foarte sigur și a fost destul de confunz în explicații.

Iată cum sună explicația primarului:

”Aceste tratamente sunt în număr de 7 pe fiecare scară de bloc. Odată terminate cele 7 se consideră că această scară este dezinfectată pentru o anumită perioadă de timp, nu știu exact să vă spun acuma, câteva luni de zile, probabil până la sfârșitul anului. Banii care se alocă acuma pentru acest lucru se referă la toate cele 7 tratamente, care durează cum spuneam un tratament circa 7 zile și 7 tratamente înseamnă 49 de zile, care se aplică în fiecare zi la circa 140 de scări de bloc. Deasemenea în această suma sunt curprinse și aceste dispensere care odată cumpărate se mai aplică asupra lor doar substanța dezinfectantă care am apreciat că pentru o perioadă de 4 luni de zile este în cantitatea necesară pentru ca …..sau aceste sume acoperă cantitățile necesare pentru ca să rezolvăm definitiv pentru 4 luni de zile situația scărilor de bloc cu material de dezinfecție plus dezinfecția scărilor de bloc”, declară primarul Cristian Matei.

 

InfoAries.ro va solicita Direcției de Sănătate Publică detalii cu privire la dezinfecția care are remanență de 8 luni sau cel puțin ”câteva luni de zile”.

Banii luați de la sport și autorități publice vor merge într-o gaură neagră

În Turda sunt cam 700 de scări de bloc, aprecia edilul șef Cristian Matei. Dacă luăm în calcul că un dozator de dezinfectanți costă 200 de lei ( pe piață sunt la jumătate de preț) rezultă un cost de 140.000 de lei. Chiar să presupunem că 100.000 de lei costă substanțele de rezervă, tot ieșim la 240.000 de lei. Va costa dezinfecția de 7 zile a Primăriei Turda peste 600.000 de lei? E o întrebare bună dar acum fără răspuns.

Banii pentru operațiunea de dezinfecție sunt luați de la capitolul ”Sport” – 180.000 de lei și de la investiții.

Vezi declarația primarului de la minutul 8.20

Primaria Turda on Facebook Watch

Sedinta de indata a Consiliului Local Turda

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.