Primarul Turzii a dat istoria și meșteșugurile pe jumări și cârnați

Primarul Turzii a dat istoria și meșteșugurile pe jumări și cârnați

Primarul Turzii a dat istoria și meșteșugurile pe jumări și cârnați

by august 28, 2015 0 comments

Tudor Ștefănie și delegația oficială de la Zilele Turzii nu au mai ajuns la evenimentul organizat de Muzeul de Istorie din Turda, deși în prealabil era stabilită o inagurare oficială a activtăților. După inaugrarea centrului ecvestru de lângă Salina Turda,oficialitățile au preferat să petreacă la pensiunea Sarea în bucate. Au lipsit deasemenea consilierii locali și viceprimarul Lucian Nemeș.
În timp ce primarul Turzii și invitații săi se desfătau la petrecere, reprezentanții ong-urilor, muzeografi și arheologi să dădeau peste cap să pregătească momentul oficial. Pregătirile au fost degeaba. Pentru organizarea evenientului arheologii și muzeografii au muncit mai mult de o lună și jumătate iar una dintre colaborările pentru eveniment a fost ințiată de mai bine de un an de zile.
Printre cei ce l-au așteptat fără succes pe primarul Turzii și invitații săi s-au numărat și dansatorii sportivi de la Asociația de Dans Sportiv Potaissa Turda și meșteșugari.

image

Pe aleea Muzeului, tinerii dansatori sportivi au aștepat în zadar oficialitățile locale

Pe aleea spre muzeu, reprezentanții organizațiilor non-guvernamentale au așteptat astăzi vizita primarului Tudor Ștefănie. În programul Zilelor Turzii era inclusă și vizita oficialităților locale și o deschidere oficială a evenimentelor organizate de Muzeul de Istorie. Primarul și invitații săi nu au mai ajuns, deoarece s-au oprit la masă la Pensiunea Sarea în bucate.
Printre cei ce au așteptat autoritățile locale ce chefuiau a fost și Elvira Gavriș din Huedin, meșter popular care țese și coase costume populare românești. Elvira Gavriș a ajuns aseară acasă de Paris de la un târg internațional. A ținut să vină la Turda, în dimineața aceasta, la invitația organizatorilor Zilelor Municipiului Turda.

Personalul muzeului cu fețe dezamăgite au sperat că autoritățile doar întârzie. ”Noi am organizat acțiunea în primul rând pentru turdeni”, a declarat arheo.dr. Mariana Pîslaru, directoarea muzeului, fără a mai face alte comentarii.
Putin după ora 14.20, ong-urile și dansatorii sportivi au renunțat la ideea că oficialitățile o să apară și au plecat spre casă.
Primarul Tudor Ștefănie declara ieri în cadrul ceremoniei de lansare a aplicației Treks in the City că proiectul de reabilitare a castrului roman va fi unul din proiectele prioritare ale administrației sale, în 2016.
La doar o zi după, primarul Turzii a dat istoria, arheologia, meșteșurgurile și ong-urile pe jumări și rațe la cuptor.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.