Primarul din Luna vrea asfalt. Consiliul Județean a anunțat plombări de drumuri

Primarul din Luna vrea asfalt. Consiliul Județean a anunțat plombări de drumuri by august 3, 2016 0 comments

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean a anunțat demararea lucrărilor de întreținere pe alte patru drumuri județene, printre care și o porțiune din drumul județean DJ107F, de la Gligorești (Luna) spre județul Alba.

În timp ce autoritățile județene anunță plombări, Aurel Giurgiu, primarul din Luna cere covor asfaltic și spune că modernizarea drumului ar descongestiona traficul din Câmpia Turzii și Turda.

Drumul de la Luncani spre județul Alba, ce face legătura dintre E60 (segmentul Târgu Mureș-Cluj) și E81 din Alba ar permite o scurtătură de circa 20 de kilometri pentru mașinile ce vin dinspre Mureș spre Alba și ar decongestiona semnificativ traficul rutier din Câmpia Turzii și Turda, spune primarul comunei Luna, Aurel Giurgiu. ”Vor face plombări pe circa 5 kilometri de drum, asta e un fel de apă de ploaie, acolo e nevoie de covor asfaltic”, spune primarul Giurgiu. Acesta insistă pe modernizarea drumului de la Gligorești și în condițiile în care partea din județul Alba a drumului 107F este asfaltată.

Autoritățile județene au anunțat marți, 2 august că drumul de la Gligorești la Luna va intra doar în lucrări de întreținere, alături de alte trei drumuri județene DJ 109D Gherla – Nicula, DJ 161C Iclod – Aluniș, DJ 161D Unguraș – Valea Ungurașului – Târgușor.

„Am emis ordinul de începere a lucrărilor pe aceste patru drumuri judeţene de îndată ce specialiştii noştri împreună cu cei ai constructorilor au finalizat procesul de evaluare în teren a cantităţilor de lucrări necesare. Astfel, în interval de doar o săptămână am reușit să demarăm concomitent lucrările pe nu mai puţin de 12 drumuri judeţene. Ţin să îi asigur pe clujeni că ritmul extrem de alert pe care l-am impus va fi menţinut pe toată durata sezonului cald, propice lucrărilor de infrastructură, astfel încât în cel mai scurt timp un număr cât mai mare de rute să poată fi circulate în condiţii optime”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tișe.

  Lucrările de întreţinere a drumurilor judeţene constau în realizarea de plombări, reprofilări ale părţii carosabile cu adaos de material, burduşiri ale şanţurilor, decolmatarea camerelor de cădere, asigurarea esteticii rutiere, tăierea de acostamente, decolmatarea şanţurilor şi a podeţelor, eliminarea gropilor prin acoperire cu piatră spartă.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/includes/single/post-tags.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 196

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 197
<