Primarul Cristian Matei reclamat pentru un posibil conflict de interese

Primarul Cristian Matei reclamat pentru un posibil conflict de interese by martie 5, 2020 1 comment

Primarul Cristian Matei a fost reclamat pentru un presupus abuz în serviciu și încălcări ale Legii 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.
Potrivit unor surse, plângerea a fost înregistrată la Cluj.

Primarul Cristian Matei ar fi eliberat preferențial o autorizație de desființare în favoarea fiului său.

Primarul Cristian Matei ar fi eliberat preferențial o autorizație de desființare în favoarea fiului său.

Primarului Turzii i s-ar reproșa eliberarea în mod preferențial a unor acte administrative în favoarea fiului său, în termene scurte de câteva zile, în timp ce alte cereri de eliberare a autorizațiilor sunt blocate în Primăria Turda.

Potrivit unor surse, plângerea face referire la faptul că primarul ar fi semnat în iulie 2018 o serie de acte administrative în favoarea fiului său, printre care și o autorizație de desființare. Se are în vedere Autorizația de Desființare nr 10 din 26.07.2018.  Se reclamă faptul că s-au încălcat prevederi ale Legii 161/2003 dar și faptul că eliberarea actelor de către Primărie s-a făcut preferențial în timp ce alți petenți aveau cereri depuse de luni de zile pentru eliberarea unor autortizații.
Conform art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, primarii si viceprimarii sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie dacă aduce vreun folos material pentru rudele sale de gradul I. Actele emise cu încălcare acestei reguli sunt lovite de nulitate absolută.

Surse din Prefectura Cluj confirmă faptul că există o reclamație privitoare la un posibil conflict de interese al primarului Turzii, dar informațiile privind existența unui dosar penal sunt infirmate.
Potrivit unor surse neconfirmate, Poliția Cluj l-a chemat pe primarul Turzii la audieri luni, dar acesta nu s-a prezentat. Informația e neconfirmată oficial. Cristian Matei a precizat pentru jurnaliști din Cluj că nu a fost audiat în niciun dosar la Poliția Cluj. Purtătoarea de cuvânt al IJP Cluj a anunțat că va face clarificări cu privire la o eventuală audiere la Poliție a edilului Turzii, dar ulterior nu a mai putut fi contactată.
Nici purtătorul de cuvânt al Primăriei Turda, Diana Apahidean nu a răspuns la telefon. InfoAries.ro a solicitat și un punct de vedere al Agentiei Nationale de Integritate.

null

null

null

null

1 comentariu

Incepe conversatia
  1. un turdean
    #1 un turdean 10 mai, 2020, 10:51

    Nici o surpriza. Toate activitatile administrative din Turda sunt in familie. In cea de sange si in cea de partid, adica in grupul mafiot de interese care are nevoie de interfata politica doar pentru a avea acces direct la fonduri. Restul contribuabililor au obligatia sa plateasca taxe la timp si s-la voteze pe edilul universal fara sa-si puna intrebari. De banii lor se ocupa el cu mare atentie.

    Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.