Primarul continuă cu ”bursele rușinii”. 28 de lei lunar pentru elevii merituoși

Primarul continuă cu ”bursele rușinii”. 28 de lei lunar pentru elevii merituoși by noiembrie 26, 2018 0 comments

Municipalitatea vrea să crească numărul burselor de merit dar nu și valoarea aceastora, în al treilea an de dispută politică pe tema burselor școlare. Pentru al treilea an consecutiv bursa de merit rămâne la valoarea de 28 de lei lunar, cea mai mică sumă din zonă. Cuantumul mic este păstrat în ciuda promisiunii  de majorare a burselor școlare, promisiune făcută de primarul Cristian Matei,  acum doi ani,

Câmpia Turzii acordă burse de merit la o valoare de 70 lei de lunar, o sumă de două ori și jumătate mai mare decât se alocă la Turda.

Încă de acum trei ani, consilierii Partidului Național Liberal au lansat ideea majorării cuantumului burselor școlare, dar propunerea a fost respinsă de actuala administrație locală. În primăvara anului trecut, primarul Cristian Matei promitea o majorare a valorii burselor din toamna anului 2017, după rectificarea bugetară dar acest lucru nu s-a mai întâmplat.

Bursele de merit rămân la Turda la  valoarea de 28 lei lunar/elev dar se vor acorda pentru un număr suplimentar de 232 de elevi. PNL Turda a anunțat că va vota acest proiect de hotărâre dar că susține în continuare majorarea burselor școlare, pe care o va propune pentru anul bugetar următor. ”Este incorect să nu votăm acest proiect de hotărâre deoarece suplimentarea numărului de elevi a fost cerută de școli. Nu vom cere acum creșterea cuantumului burselor de merit deoarece o astfel de majorare e incorectă față de elevii ce au beneficiat înainte, în decursul acestui an de burse. Vom cere însă majorarea tuturor burselor școlare pentru anul următor. Sunt destui bani în bugetul local pentru asta”, a precizat consilierul local Nicolae Giurgiu.

Inițial, în 2017-2018 au fost aprobate burse de merit în valoare de 360.000 de lei iar acum se adaugă alți 51.968 lei pentru cele 232 de noi burse.

În repetate rânduri, primarul Cristian Matei a susținut că bugetul local nu are suficienți bani pentru majorarea burselor. În același timp, administrația locală a cerut aprobare pentru o serie de cheltuileli controversate precum amplasarea de ”mesh-uri de mari dimensiuni” pe blocurile din oraș, în valoare de 135.000 de lei sau organizarea unei filmări cu scene din filmul lui Mihai Viteazu, proiect estimat la 240.000 de lei.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.