Primarul a premiat profesori și sportivi. Consilierii PNL nu au fost invitați

Primarul a premiat profesori și sportivi. Consilierii PNL nu au fost invitați by noiembrie 29, 2016 0 comments

Primarul Cristian Matei le-a decernat ieri seară profesorilor Ioan Groza și Petre Santei, titlurile de cetățean de onoare al Municipiului Turda. Acesta a premiat și patru sportivi cu rezultate deosebite la nivel internaționa și național.

De la ceremonia de acordare a titlurilor și premiilor au lipsit consilierii liberali, din opoziție, care au precizat că nu au fost invitați la eveniment.

Ceremonia de decernare a titlurilor și premiilor votate de către Consiliului Local a debutat ieri, de la ora 17, într-un cadru restrâns de la care au lipsit consilierii PNL, PMP și ALDE. Diana Apahidean, purtătorul de cuvânt al Primăriei Turda spune că la eveniment au fost invitați toți aleșii locali. Liberalii spun că au fost excluși sau au fost invitați pe ultima sută de metri. ”Eu și consilierul Marius Riter, nu am fost invitați. Cristian Felezeu a fost invitat la 16.15, la un eveniment ce avea loc de la ora 17.00”, spune prof. Ciprian Rigman, consilier local PNL.

Nici cei de la ALDE nu au fost invitați, spune consilierul Ovidiu Micu. ”Nu am fost anunțat în mod direct. Am avut ieri un schimb de mesaje telefonice cu dl primar, pe la ora 15.00, după ce am citit despre ceremonie pe site-ul Primăriei. I-am transmis acestuia că în opinia mea ar trebui premiați mai mulți sportivi deoarece sunt în oraș și vice-campioni europeni și naționali. Primarul a explicat că premiile sunt cele acordate prin hotărâre de Consiliu Local și a promis că va iniția o serie de hotărâri și pentru vice-campionii europeni și naționali”, spune consilierul Ovidiu Micu.

Administrația locală promite să sprijine excelența

Vom continua să sprijinim excelența, îmi doresc ca la Turda să fie cât mai mulți performeri” a fost esența mesajului transmis de Cristian Matei, în cadrul ceremoniei de ieri seară. Primarul a vorbit pe scurt despre cei premiați și a explicat că legislația actuală prevede doar premierea sportivilor dar nu și a celor cu rezultate bune la învățătură. ”Am informații că legislația se va schimba din luna februarie. Noi vom milita prin intermediul parlamentarilor noștri, astfel ca schimbările legislative să fie făcute”, a precizat primarul.

Pe lângă profesorii Ioan Groza și Petru Santei, ce au primit plachetele cu titlul de cetățean de onoare, au fost premiați cu diplome și banii sportivii Maria Blanca Papp, Maria Morar, Florin și Ionuț Biro.

Biro Florin Ștefan a câștigat locul 1 Campionatul National de Atletism –seniori și tineret, campion național de tineret la 3000 m obstacole cu barem de participare la Campionatele Europene din 2017.

Biro Ionuț Vali a câștigat locul 1 la Campionatul National de atletism –juniori II, campion național 1500 m, lotul național juniori 2.

Pap Blanca Maria a câștigat locul 1 la Campionatul National de Șah, campioana națională în 2016 la Olănești, punctaj maxim.

Morar Maria a câștigat Campionatul Mondial de karate, campioana europeana 2 medalii aur și vicecampioană europeană medalie de argint.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/includes/single/post-tags.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 196

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 197
<