Primarii învinși de ninsoare. Au aflat că au orașele sub zăpadă, direct de la alegătorii lor

Primarii învinși de ninsoare. Au aflat că au orașele sub zăpadă, direct de la alegătorii lor by februarie 27, 2018 0 comments

Utilajele de la Domeniul Public sunt pe străzile din municipiu încă de ieri de la ora 18.00. Facem tot posibilul ca procesul de deszăpezire să fie efectuat cât mai eficient”, comenta astăzi pe Facebook, primarul Turzii, Cristian Matei. La Câmpia Turzii, autoritățile locale transmiteau că ”deși ninge de mai bine de 19 ore, situația în Municipiul Câmpia Turzii este sub control”.

Pe rețelele de socializare însă, cetățenii din Turda și Câmpia Turzii descriu o cu totul altă realitate. 

Primarii din Turda și Câmpia Turzii au aflat că au orașele sub zăpadă în direct de pe Facebook, de la alegătorii lor.

”Azi, de dimineată, puține masini aveau stabilitate pe șosea. La ora 8 nicio măsură. As fi tăcut dacă nu as fi fost prins de zăpadă în Băile Olanesti. Si la ora 8 acolo erau curate drumurile. Deci, într-o comună, nu un municipiu”, spune Ioan Catalin Andreica.

Turda, ora 11: nu ne atingem de neaua stramoseasca”, comenta consilierul PNL Ciprian Rigman în timp ce un tânăr comenta ca probabil primarul ”Matei e ocupat cu asfaltarea”.

Turdenii precizează folosind fotografii că străzile din Turda au fost acoperite de zăpadă atât seara cât și dimineața. Peste noapte, zăpada i-a transformat pe cetățeni în reporteri iar asta poate da dureri de cap propagandei oficiale.

La Câmpia Turzii cetățenii au ironizat la rândul lor impresia autorităților că ”au lucrurile sub control”. Localnicii au postat poze în care strada primarului era dezăpezită. Cu restul orașului era o altă poveste.

Facebook-ul abundă de reacții ale cetățenilor care se plâng de ineficiența autorităților. Printre reclamațiile oamenilor sunt și cele referitoare la parcările publice. În anii trecuți, API a intervenit pentru curățarea parcărilor de zăpadă. Astăzi nu au reușit să acționeze în timp util.

Cine are însă dreptate? Primarii care spun că dezăpezesc la greu sau oamenii care sau săniat cu mașinile, pe șosea? Întrebarea e una retorică, deoarece nu trebuie să fii un geniu ca să înțelegi că primarii au fost învinși de singura zăpadă din această iarnă. Autoritățile nu pot explica însă de ce s-au lăsat prinse pe picior greșit. Nu au nicio scuză.

Administrația Națională de Meteorologie transmite trei tipuri de prognoze meteo. Prognoza pe orașe se face pe 5 zile, cea pe regiuni geografice pe 3 zile și, separat, pe 12 ore. Așadar, prima prognoză probabilă e de săptămâna trecută. Cea aproape sigură este  de sâmbătă iar aia 90% certă e de alatăieri noapte.

Oricum ai lua-o, nu ai cum să ratezi știrea că vine zăpada. Mai ales când e difuzată din greu pe toate canalele de știri. Posturile de televiziune anunțau încă de sâmbătăt vânt, ninsoare şi temperaturi de minus 18 grade.

Chiar să presupune c primarii din Turda și Câmpia Turzii nu se uită la televizor dacă nu sunt ei pe ecrane, administrațiile locale primesc alertele meteorologice transmise de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU).

În 25 februarie, adică acum 2 zile, Agenția Națională de Meteorologie transmitea situația precipitațiilor din Transilvania, atât pe canale proprii cât și prin intermediul ISU.

”În ultimele zile ale lunii februarie și la început de martie, vremea va fi deosebit de rece, geroasă dimineața și noaptea. Astfel, media temperaturilor diurne, ușor variabilă de la o zi la alta, se va încadra între -9 și -7 grade, iar cea a minimelor între -13 și -16 grade. O încălzire a vremii va avea loc în 7-8 martie, când în medie se vor înregistra temperaturi maxime de 10 grade, apoi, până la sfârșitul intervalului de prognoză, acestea se vor situa în jurul a 8 grade. Temperaturile minime vor avea un parcurs similar, fiind în creștere, de la o medie de -16 grade în 2 martie, spre -1…0 grade în data de 11 martie. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în zilele de 26 și 27 februarie și din nou în intervalul 2 -11 martie”, se arată într-un raport al meteorologilor realizat cu sprijinul Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Turdenii au aflat că vine zăpada, de la televizor. Primarii din Turda și Câmpia Turzii au aflat că au orașele sub zăpadă în direct de pe Facebook, de la alegătorii lor.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.