Primăria vrea mai mulţi bani europeni dar n-are cu cine lucra

Primăria vrea mai mulţi bani europeni dar n-are cu cine lucra by iulie 1, 2016 0 comments

Aceasta este una dintre primele concluzii pe care noul primar al Turzii a tras-o de la numirea sa în funcţie şi intrarea în prerogativele acestei funcţii.

La conferinţa de presă oraganizată săptămâna trecută, cu ocazia finalizării proiectului “Managementul sitului Natura 2000-Sărăturile Ocna Veche”, primarul Cristian Matei s-a plâns că biroul de proiecte pe fonduri europene este subdimensionat.

“Este un birou cu o resursă umană care nu permite în acest moment accesarea unor proiecte voluminoase, cu fonduri mari, dar, după cum ştiţi intenţiile mele principale sunt de a atrage fonduri europene şi, în urma discuţiilor pe care le-am avut cu şefa departamentului vom avea o întâlnire pentru a stabili o strategie pentru realizarea unor astfel de proiecte”, a declarat Matei Cristian.

Codruţa Bungărdean, şeful Serviciului Finanţări Externe şi Relaţii Internaţionale, a declarat că în momentulde faţă, compartimentul este alcătuit din doar două persoane constante şi alte două la care se apelează ocazional,una dintre aceste persoane se ocupă ocazional de problemele de vizibilitate a proiectelor, de comunicare a lor şi la una dintre persoane se apelează în cazul relaţiilor internaţionale, în proiecte ce implică oraşe înfrăţite sau colaborarea cu alte state.

“Munca efectivă, voluminoasă, toate documentările tehnice sau juridice, în momentuld de faţă le facem noi, cele două persoane ale acestui compartiment, cu sprijinul altor colegi de la alte departamente, care ne ajută în timpul programului lor de lucru. Este foarte greu să urmăresc eu aspectele unui proiect ce presupune detalii de ordin tehnic, ingineresc. Dacă trebuie, stau şi buchisesc, dar asta înseamnă timp mai mult de întocmire a actelor, poate scăpări, pentru că nu pot fi specialistă în toate”, a explicat Codruţa Bungărdean.

Aceasta a mai adăugat ce necesităţile stringente de personal în acest moment sunt: angajarea unui inginer cu experinţă şi a unui jurist cu experienţă care să supervizeze juridic orice act care se întocmeşte. “Problema e nu că nu sunt astfel de persoane pregătite şi capabile să lucreze la atragerea de fonduri pentru comunitate, dar cine vine ca debutant în Primărie, specialist fiind în domeniul său, pe minimul pe economie? Direcţia tehnică a mai ţinut un concurs pentru mai multe astfel de posturi care au rămas neocupate”, atrage atenţia Codruţa Bungărdean.

Primarul Cristian Matei a mai promis, în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, că va avea discuţii cu specialişti în domeniu, după care va discuta cu consilierii locali, dar şi cu mediul de afaceri şi cu cetăţenii pentru a găsi soluţiile cele mai bune de atragere a fondurilor spre Turda.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.