Primăria Turda recurge la înșelătorii. Prezintă eronat un proiect major al Uniunii Europene

Primăria Turda recurge la înșelătorii. Prezintă eronat un proiect major al Uniunii Europene by februarie 18, 2020 0 comments

Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014-2020 (POAD) este prezentat în mod eronat de Primăria Turda ca fiind un program propriu. Disperați să-i aducă câștiguri de imagine primarului Cristian Matei, comunicatorii Primăriei Turda încalcă prevederi ale normelor de aplicare la nivel național a POAD.

Potrivit normelor, autoritățile locale sunt doar organizații partenere care distribuie produsele. Finanțatatorul este Uniunea Europeană, prin intermediul Fondului de ajutor european pentru cele mai defavorizate persoane.

Venim în sprijinul persoanelor aflate în situații vulnerabile cu un pachet de produse de igienă personală. Direcția de Asistență Socială Turda distribuie cutii cu produse de igienă, anunță Primăria Turda pe pagina de Facebook.

Păcăliți de înșelătoria autorităților locale, turdenii nu întârzie să laude inițiativa. ”Foarte buna idee !! Sper ca aceste produse sa ajunga oamenilor care au intr-adevar nevoie de asa ceva !!”, scrie Boar Codruța Antonella. Alți turdeni se raliază comentariului.

Postarea Primăriei Turda este de fapt o înșelătorire deoarece pachetele cu produse de igienă nu sunt finanțate de către autoritățile locale.

De altfel, prin formularea postării din spațiul public municipiul Turda încalcă normele europene menționate în contractul aferent deciziei de finanțare, decizie emisă de Ministerul Fondurilor Europene. În cadrul proiectelor din fonduri structurale este obligatorie mențiunea faptului că bunurile sau serviciile sunt finanțate prin fonduri ale Uniunii. Banii sunt asigurați prin intermediul Fondului de ajutor european pentru cele mai defavorizate persoane. În acest caz este vorba de ultima componentă a Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014-2020 (POAD). Pentru produsele de igienă s-au 38,4 milioane de euro

De fapt, municipiul Turda poate fi cel mult organizație partneră în acest proiect. În acest caz însă una din condiții pentru eligibilitate este și ”îndeplinirea cerinţelor de informare, publicitate şi monitorizare a operaţiunilor”. Tocmai această cerință de eligibilitate este încălcată de autoritățile locale de la Turda.

Cum arată un anunț normal, publicat de Primăria Roman

null

null

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.