Primăria Turda plătește 12.000 de lei pentru o oră de folclor

Primăria Turda plătește 12.000 de lei pentru o oră de folclor by ianuarie 25, 2019 0 comments

Primăria Turda continuă achizițiile cultural-sportive de început de an, după artificii la 2000 de lei minutul și 100.000 de lei pentru fotbal. De aceasta este vorba de muzică populară pentru care se plătesc 12.000 lei.
În timp ce municipalitatea plătește mii de lei, copiii din ansamblurile folclorice ale Casei de Cultură stau cu buzele umflate, în frig, fapt ce îi nemulțumeste pe părinți

Ana Sevan, directoarea Casei de Cultură spune că onorariile artiștilor sunt negociate cu mare atenție și sunt modice. Deasemenea, potrivit directoarei Casei de Cultură, copiii sunt recomensați cu cadouri.

Municipalitatea a achiziționat un concert de muzică populară, de o oră, la prețul de 12.000 de lei, ce vor fi plătiți către Pop World si cântărețului Marius Ciprian Pop. Anuntul de achiziție a fost făcut pe SEAP în 23 ianuarie 2019, pentru Ziua Unirii.
Plata spectacolelor folclorice, la Turda, a fost una controversată încă de pe vremea fostului primar Tudor Ștefănie.
Zeci de mii de lei sunt direcționați catre 1-2 soliști, iar restul artiștilor primesc sume mici, sau chiar de loc. Copii din Ansamblul Armonia, al Casei de Cultură, spre exemplu nu primesc mai nimic atunci când urcă pe scenele din oraș. “Așa era și pe vremea lui Ștefănie, era atunci o listă, unii primeau 150 de lei, la grup alți mii de lei. Copii din Ansamblul Armonia stateau în frig, nu au primit nimic, niciodata”, povestește un părinte.

Negociem onorariile cu foarte mare atenție, spune conducerea Casei de Cultură

Ana Sevan, directoarea Casei de Cultură spune că nemulțumirile părinților sunt nefondate la fel și criticile la adresa onorariilor artiștilor de muzică populară. “Negociem cu mare atenție tarifele pentru spectacolele de folclor. Nu sunt mari dar sunt în funcție de artist. Nu putem plăti copii, cu tot respectul pentru efortul lor, dar ei încă învață. Au primit adesea cadouri, au fost recompensati”, explică Ana Sevan.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.