Primăria Turda: InfoAries publică informații tendențioase

Primăria Turda: InfoAries publică informații tendențioase

Primăria Turda: InfoAries publică informații tendențioase

by septembrie 29, 2017 1 comment

Administrația locală a transmis presei un comunicat prin care face precizări cu privire la achizițiile publice menționate de InfoAries.ro într-un articol de ieri. InfoAries.ro a publicat un material în care se face referire la faptul că o firmă apropiată PSD a obținut din 2016 peste 100 de atribuiri de achiziții publice, în valoare de peste 500.000 de lei de la toate Primăriei și firmele cu capital public din oraș.

Articolul InfoAries.ro făcea referie si la faptul că municipalitatea ar fi comandat două calculatoare în valoarea de 120.000 de lei și că s-a achiziționat un scaun de manager la prețul de 1500. de lei. Ulterior, prin update informația a fost corectată.

Mai jos, comunicatul Primăriei Turda.

Referitor la informațiile nerealiste și tendenţioase notate în articolul scris de dl. Horea Hudrea în ziarul InfoArieș din data de 28.09.2017, Primăria Municipiului Turda aduce la cunoștința tuturor cetăţenilor municipiului Turda următoarele informații reale și corecte:

Primăria Municipiului Turda își desfăsoară activitatea de promovare și susținere a regenerării urbane a municipiului și de implementare a strategiei de dezvoltare durabilă aprobată de Consiliul Local al municipiului Turda, respectând întrutotul legislația în vigoare. În speță, toate achizițiile publice se desfășoară în conformitate cu prevederile aplicabile ale Legii 98/2016 privind achizițiile publice și a HGR nr. 395/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractului de achiziţie publică/acordului-cadru din Legea nr. 98/2016 privind achiziţiile publice;

Achiziţia diverselor echipamente de monitorizare trafic, tehnică de calcul şi birotică este strict necesară pentru gestionarea corectă şi completă a activităţilor desfăşurate în implementarea și monitorizarea proiectelor de mare anvergură promovate în municipiu.

În cadrul SEAP – Serviciul Electronic de Achiziţii Publice – unitatea de măsură implicită poate fi 1,00 bucată – această cantitate reprezintă de fapt un pachet ce conţine mai multe tipuri de echipamente similare;

Pentru a demonstra lipsa de profesionalism şi faptul că dl. Horea Hudrea prezintă deformat realitatea (afirma iniţial în articol faptul că Primăria Turda a achiziționat 2 calculatoare: „unul este în valoare de 80.000 de lei, altul în valoare de 48.000 de lei”) detaliem în cele ce urmează 2 dintre achiziţiile efectuate conform prevederilor legale privind achiziţiile publice:

Exemplul 1: achiziţia nr. DA 12808965 – achiziţie computere de birou pentru municipiul Turda – denumire produs: pachet desktop PC i3 cu monitor – cantitate 1,00 bucată în valoare de 80.190 lei fără TVA cuprinde achiziţia a 27 computere de birou cu monitor şi tastatură.

Exemplul 2: achiziţia nr. DA 10542743 – achiziţie sisteme PC – denumire produs: sistem PC DELL – cantitate 1,00 bucată în valoare de 48.500 lei fără TVA cuprinde achiziţia a 10 computere de birou, 1 laptop și 1 PC all-in-one.

Recomandăm domnului Horea Hudrea să respecte Statutul Ziaristului și premergător publicării unor articole în presă să uzeze de dreptul legal de a solicita autorităţii publice locale informaţii în baza Legii 544/2002 privind liberul acces la informaţiile de interes public, astfel încât articolele publicate ulterior să fie bazate pe informaţii reale şi complete, obținute direct și în mod legal de la autoritatea publică locală sau de la alte instituţii publice. Prezentarea unor informatii trunchiate conduce la o greşită informare a publicului şi cauzează prejudicii grave de imagine atât Primăriei municipiului Turda cât şi altor instituţii publice. Acest fapt ne dă dreptul de a apela la mijloacele legale aplicabile în vederea tragerii la răspundere a persoanelor care aduc astfel de prejudicii.

Considerăm că update-ul publicat de dl. Horea Hudrea ulterior apariţiei articolului este dovada unei lipse crase de informare și fundamentare premergătoare publicării unui articol. Totodată, solicităm domnului Horea Hudrea să fie explicit când face afirmații de genul, cităm: InfoAries.ro a adresat în aceasă dimineață o serie de întrebări municipalității” fără a preciza cui anume s-a adresat.

Aducem la cunoştinţa cetăţenilor municipiului Turda faptul că toate eforturile autorităţii publice locale şi a Consiliului Local al municipiului Turda sunt canalizate în vederea satisfacerii cerințelor și nevoilor cetăţenilor municipiului Turda, promovării proiectelor de investiţii benefice zonei şi susţinerii dezvoltării viitoare a municipiului nostru.

Vă mulţumim pentru înţelegerea și încrederea acordată,

Biroul de Presă.

1 comentariu

Incepe conversatia
  1. Vladimir Pilici Pelin
    #1 Vladimir Pilici Pelin 2 octombrie, 2017, 18:02

    Un singur calculator cu 800 de milioane !!!!!
    Da’ ce face? Spala haine,face de mancare si…mai stiti voi ce ??

    Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.