Primăria Turda a început să respecte normele referitoare la transparența decizională

Primăria Turda a început să respecte normele referitoare la transparența decizională by septembrie 28, 2018 0 comments

Spotlight

S-a dat startul IMO. Cele mai luminate minți ale matematicii școlare se întrec la Cluj

Participanții la Olimpiada Internațională de matematică, ce se desfășoară în

iulie 7, 2018

Administrația locală de la Turda a început să se conformeze normelor referitoare la transparența decizională, după ce InfoAries.ro a sesizat autoritățile centrale cu privire la faptul că Primăria Turda limitează perioada consultărilor publice, în cazul elaborării actelor administrative cu caracter normativ.

În 21 septembrie, Primăria Turda a prelungit anunuțul referitor la consultarea publică referitoare la elaborarea Planului Urbanistic Zonal pentru Parcul Tineretului. Perioada de consultare publică a fost prelungită până la data de 14 octombrie. În același timp, între 15 și 17 octombrie,  Primăria ar urma să anunțe răspunsul la observațiile cetățenilor.

Turdenii vor avea posibilitatea să consulte documentația tehnică de modernizare a Parcului Tineretului, zilnic între orele 8 și 15.00 pe holul Primăriei sau la camera 15. Anterior municipalitatea a anunțat doar câteva zile pentru consultări, stabilite mai ales în week-end, sâmbăta și duminica.

InfoAries.ro l-a sesizat pe Prefectul de Cluj dar și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Documentația poate fi consultată și pe site-ul Primăriei Turda aici. 

InfoAries.ro a atras atenția că autoritățile de la Turda scurtează perioada consultărilor publice la elaborarea documentațiilor de urbanism și încalcă atât un ordin de ministru cât și prevederile Legea 52/2003 a  transparenței decizionale.

În decurs de 6 luni, municipalitatea a redus în două situații distincte, perioada de consultări publice. Unul din aceste proiecte, ce a devenit hotărâre a Consiliului Local Turda face referire la aprobarea Planului Urbanistic Zonal prelimiar, de modernizare a Parcului Tineretului și a Casei de Cultură în ruină.

În cazul acestui proiect de hotărâre, InfoAries.ro a solicitat controlul de legalitate al Prefecturii Cluj și a sesizat Ministerul Dezvolturii Regionale și Administrației Publice. MDRAP  a precizat că procedura de consultare a publicului în cazul documentațiilor de urbanism trebuie să se facă pe durata a 25 de zile calendaristice. 

Ulterior demersurilor făcute de InfoAries.ro municipalitatea a prelungit perioada de consultări în cazul acestor acte normative.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/includes/single/post-tags.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 196

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 197
<