Primăria nu e în stare să modernizeze Grădinița Rațiu. Părinții chemați să scoată bani din buzunar

Primăria nu e în stare să modernizeze Grădinița Rațiu. Părinții chemați să scoată bani din buzunar by octombrie 3, 2019 0 comments

În ciuda faptului că Turda are ”cel mai mare buget din istorie”, așa cum aprecia primarul Cristian Matei, părinții copiilor de la Grădinița Dr.Ioan Rațiu sunt invitați să contribuie cu bani și muncă pentru reabilitarea locurilor de joacă.

71635917_2338756693103369_51137242130808832_nLa Cluj, primarul Emil Boc a interzis colectarea de sume de la părinți. La Turda, administrația lui Cristian Matei este incapabilă să modernizeze o grădiniță.

În primăvara acestui an municipalitatea a lansat proiectul Turda Decide, un proiect de bugetare participativă în cadrul căruia grădinițe din zonele puternic populate au primit bani pentru amenajarea spațiilor de joacă. Grădința Rațiu nu a fost printre acestea.

Acțiunea de voluntariat este planificată în 7 și 8 octombrie între orele 16 și 18. ”Pentru o repartizare eficientă a muncii vă așteptăm să întocmim împreună un necesar de materiale”, sună anunțul postat pe ușa grădiniței. Sună în mod diplomat, dar părinții sunt puși la plată și la muncă, deși plătesc taxe și impozite. ”Bine că nu ne-au chemat după apus. Stau să mă întreb ce fac ăia de la API în afară de a face poze cu primarul pe malul Arieșului”, a comentat unul din părinții ce-și scotea copilul de la grădiniță.

Recent administrația locală a anunțat că se împrumută cu 20 de milioane de lei pentru a repara drumuri. La începutul anului, primarul Cristian Matei anunța că bugetul local din 2019 este cel mai mare din istoria Turzii.În urmă cu aproape o lună, edilul șef anunța și că municipalitea vrea să construiască o linie de telegondole ce va pleca din centrul Turzii, spre castrul roman, apoi Mormântul lui Mihai Viteazu și Cheile Turzii. Linia de telegondole a primarului Cristian Matei ar urma să se întindă pe o distanță de aproape 20 de km.

Spre castrul roman ar putea chiar să treacă pe deasupra Grădiniței Rațiu, pentru care administrația primarului Cristian Matei nu a găsit suficienți bani de modernizare.

null

null

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.