Primăria, ”în ritm susținut”. Reabilitarea străzii Săndulești curge cu viteza de 20 de metri pe zi

Primăria, ”în ritm susținut”. Reabilitarea străzii Săndulești curge cu viteza de 20 de metri pe zi by iulie 5, 2019 0 comments

Administrația locală a anunțat la începutul lunii iulie că sunt continuate lucrările de reabilitare a străzii Săndulești. „Continuăm reabilitarea și modernizarea străzii Săndulești. Fundația carosabilului a fost stabilizată, reabilitarea rețelei de apă potabilă, canal menajer și gaz au fost finalizate, iar de astăzi a început realizarea rigolelor de captare a apei pluviale”, sună informarea administrației locale transmisă de presa locală în 4 iulie.

În 2 iunie 2019, administrația locală anunța tot prin presa locală că începe asfaltarea străzii: ”Lucrările de reabilitare a rețelei de apă potabilă, canal menajer și gaz au fost finalizate, iar de astăzi am început modernizarea carosabilului, trotuarelor, rigolelor și a spațiului verde. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat pe perioada desfășurării lucrărilor”, transmitea, în 2 iunie, Primăria Turda .

.

În circa 30 de zile, municipalitatea a anunțat de două ori că a demarat lucrărie de realizare a rigolelor. Strada Săndulești are o lungime de circa 1.8 kilometri. Teoretic, dacă e să calculăm o medie a ”ritmului sustinut” anunțat de Primăria Turda, rezultă o viteză de reabilitare de 35 de metri zilnic. Dacă strada va fi asfaltată la finalul lunii iulie, vom avea un ”ritm sustinut” mediu de reabilitare de 21 de metri pe zi.

Practic reabilitarea străzii Săndulești a început în luna aprilie 2019 (canalizare), la începutul lunii iunie au demarat lucrări de consolidare a carosabilului și la începutul lunii iulie sunt anunțate trotuarele și rigole. Dacă strada se asfaltează până la sfârșitul lunii iulie, putem spune că strada Săndulești de 1800 de metri a fost finalizată în 84 de zile lucrătoare (4 luni), cu un ”ritm sustinut” de lucru de 20 de metri zilnic.

Nu e foarte sigur însă și care e viteza lucrărilor de reabilitare a rețelelor de apă-canal. Potrivit proiectului Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din regiunea Turda – Câmpia Turzii, în perioada 2014-2020”, strada Săndulești figura cu o extindere a rețelei de canlizare de 864,51 metri, țeavă DN250 din ceramică vitrificată. Oficial, lucrările au demarat la începtul lunii aprilie iar finalizarea a fost anunțată prima dată în 2 iunie, așadar avem un ritm sustinut de muncă de 40 de metri pe zi. Valoarea lucrărilor de canal pe strada Săndulești este de 525.561,42 lei. Antreprenorii sunt Asocierea Hidroconstrucția S.A, TCI Contractor General S.A.

Trebuie menționat faptul că  că acesta este ”ritmul susținut” în vară, un anotimp considerat teoretic drept favorabil construcțiilor.  

Compania de Apă trebuie să realizeze în Turda circa 26 de km reabilitare si extindere retele de apa si 32 de km reabilitare retele de canalizare.

Autoritățile au avut de făcut 864 de metri de canal și au avut de asfaltat o stradă de 1800 de metri, inclusiv rigole și trotuare. Timpul estimat în care vor termina lucrarea este 4 luni (cca 84 de zile lucrătoare). Ritmul susținut de lucru anunțat de Primăria Turda pe strada Săndulești este de 20 de metri pe zi.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.