Primăria evacuează STP-ul de azi pe mâine. Rezilierea contractului de locațiune a fost adoptată în ședință fulger

Primăria evacuează STP-ul de azi pe mâine. Rezilierea contractului de locațiune a fost adoptată în ședință fulger by decembrie 12, 2019 0 comments

Administrația locală de la Turda a cerut astăzi rezilierea în regim de urgență a contractului de locațiune dintre Societatea de Transport Public Alba Iulia și Municipiul Turda, privind baza de transport situată pe strada Mihai Viteazu.

Rezilirea contractului s-a făcut într-o ședință de îndată, convocată în această dimineață iar Societatea de Transport Public e obligată să predea locația până vineri, 13 decembrie.

Decizia administrației publice de la Turda e justificată de faptul că noul operator de transport SC Transport Urban Public ar urma să înceapă activitatea de duminică, 15 decembrie. Pe de altă parte autoritățile invocă faptul că vechiul contract de prelungire a serviciului de transport, încheiat cu STP a expirat. Rezilierea unilaterală a contractului e decisă și ”pentru interesul public local”, se menționează în anexele la hotărârea de Consiliu Local.

Potrivit unor surse din Consiliul Loca, rezilirea unilaterală a contractului decisă de dimineața până la amiază este exprimarea unei poziții de forță a primarului Cristian Matei după o serie de discuții aprinse dintre reprezentanții STP și administrația locală pe tema transferului serviciului public și a clădirilor din baza de transport.

După 2 ani Primăria Turda recunoaște că InfoAries.ro a avut dreptate

Hotărârea Consiliului Local recunoaște după doi ani de zile și faptul că InfoAries.ro a avut dreptate în ceea ce privește publicarea anunțului de concesiune a serviciului din Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (JOUE).

În februrarie 2018, InfoAries.ro a atrăgea atenția că anunțul publicat de autoritățile locale de la Turda în JUE era făcut în baza unei directive europene greșite. Era invocată ca bază juridică directiva europeană privind serviciile deși trebuia folosită directiva privind reglementarea transporturilor. Difernța dintre cele două este că ultima permitea acordarea compensațiilor de călătorie.

Articolul InfoAries.ro AICI

În raportul de specialitate al hotărârii de azi, administrația locală confirmă neregula.

În data de 25 octombrie 2018, Agenția de Dezvoltare Nord Vest ne sesizează, că Municipiul Turda, alături de alți benficiari, nu are anunțurile din JUE corect încadrate, conform Regulamentului (CE) 1370/2007. Anunțul municipiului Turda a fost încadrat sub Directiva 2014/24/EU. În aceste condiții Municipiul Turda a trebuit să republice anunțul de intenție în JOUE”, se arată în expunerea de motive la proiectul de hotărâre.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.