Primăria cumpără fotolii cu 76.000 de lei. Printre achiziții și 12 veioze cu led

Primăria cumpără fotolii cu 76.000 de lei. Printre achiziții și 12 veioze cu led by decembrie 12, 2018 1 comment

Administrația locală condusă de Cristian Matei a demarat achiziția de fotolii pentru ”manageri” și pentru ”vizitatori”. Pentru cumpărarea scaunelor, municipalitatea va cheltui peste 76.000 de lei. Noua achiziție completează alte cumpărături  recente ale administrației locale care și-a mai luat veioze cu led-uri în valoare de 900 de lei.

Deoarece e iarnă și se înserează devreme dar și pentru a lucra până târziu, șefii din Primăria Turda ar putea primi veioze cu led-uri. Nu se știe încă sigur cine sunt cei ce vor avea veioze de la Dedeman pentru a munci până târziu pentru binele cetățenilor.  Se știe doar că fiecare veioză a costat 76 de lei. Au fost cumpărate 12 astfel de veioze, așa că ne putem aștepta ca de acum încolo să vedem aprinse luminile în birourile Primăriei Turda până noaptea târziu.

Cum munca la birou poate fi obositoare, administrația locală s-a gândit să-și cumpere și fotolii. Suma totală,  76.319 lei. S-a anunțat compărarea a două tipuri de fotolii, unul pentru ”manageri” altul pentru ”vizitatori”. Fotoliile vor fi din piele cu finisaje cromate. Câștigătorul achiziției este Mobexpert.

Potrivit unor surse din Primăria Turda se vor cumpăra 40 de fotolii vizitator la prețul de 1461 lei bucata în total 58454 lei și alte 10 fotolii manageriale la un preț de 1786 de lei bucata. Municipalitatea din Turda nu este la prima achiziție controversată de scaune pentru șefi. În 2016, Primăria a mai cumpărat de la o firmă din Cluj un fotoliu managerial cu spătar înalt în valoare de 1500 de lei fără TVA.

În toamna acestui an Școala Horea Cloșca și Crișan cerea administrației publice locale circa 100.000 de lei pentru refacerea gardului școlii. Noul gard ar fi asigurat condiții de securitate sporită pentru copii într-un cartier cu probleme sociale. Municipalitatea a locat doar 25.000 de lei, adică a decis să refacă doar a latură a gardului. Celelalte laturi ale gardului școlii ar urma să fie reparate cândva, în anii viitori.

Administrația locală nu a găsit 75.000 de lei pentru gardul școlii Horea, Cloșca și Crișan dar găsește bani pentru fotolii – 76.000 de lei sau alocă  80.000 de lei pentru aerul condiționat al unei săli de ședință.

1 comentariu

Incepe conversatia
 1. Moldovan Emil -consilier local
  #1 Moldovan Emil -consilier local 13 decembrie, 2018, 14:42

  Indiferent ce politic� faci, stânga, dreapta, sau în care alt� direcție te duci, consider c� principiul de baz� ce trebuie s� ne caracterizeze este cel al adev�rului.
  Conform acestui principiu doresc s� fac urm�toarea precizare.
  �coala HCC a primit înc� de la constituirea bugetului suma care se considera la acea dat� necesar� construirii acelei p�rți din gard, respectiv cei 75000 de lei. La o rectificare de buget s-au mai alocat înc� 25000 lei, bani necesari pentru terminarea lucrarilor.
  Așadar, nu se punea problema de alocare a altor sume la ultima rectificare pentru aceasta lucrare.

  Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.