Primăria a redus banii alocați reabilitării străzilor

Primăria a redus banii alocați reabilitării străzilor

by august 12, 2015 0 comments

Executivul condus de Tudor Ștefănie a propus o sumă redusă cu circa 1 milion de lei pentru repararea străzilor, în timp ce consilierii PSD au propus 1 milion de euro, dar nu au știut de unde să îi ia.
Tudor Ștefănie anunța vineri, într- o conferință de presă, că va propune alocarea a circa 1 milion de euro pentru reabilitarea străzilor din oraș, circa 4,5 milioane de lei din cele 10 milioane primite de la Guvern, în urma rectificării bugetului de stat. Anunțul primarului Turzii a fost învelit cu atenție, la nivel declarativ, cu cuvântul “sper”. Speranțele, mai ales ale turdenilor, sătui de drumuri proaste, s-au evaporat în doar cinci zile. Rectificarea propusă de autorități prevede doar 2,98 milioane de lei, cu promisiunea suplimentării de bani la rectificarea bugetară din luna septembrie.

Pe fază la speranțele anterioare ale primarului Tudor Ștefănie, PSD a cerut într- un comunicat de presă transmis ieri,  respectarea cifrei inițiale.

Consilierii au propus tăieri de fonduri de la sport și spații verzi
Discuțiile pe tema bugetului au durat circa o oră în ședința extraordinară a Consiliului Local, de miercuri, 12 august. Consilierii PSD au insistat pe varianta inițială, cea a alocării a 1 milion de euro. Demersul a fost suținut și de către consilierii Rozalia Crișan, Ovidiu Micu, Mariana Dobra și Lucian Varo. Reprezentanții executivului, dar și consilierii liberali au susținut că suma nu poate fi alocată deoarece va bloca funcționarea serviciilor publice, care rămân fără bani. “Indicați sursa de unde să luăm acești bani”, a cerut consilierul local Cristian Felezeu, în baza prevederilor legale ce obligă autoritățile să aloce bani în buget doar cu precizarea sursei de unde sunt luați din capitolele de buget.

În timp ce consilierii PSD se chinuiau să descifreze fără succes bugetul local, căutând resurse, Ovidiu Micu a propus tăierea banilor echipei de handbal și de la spații verzi. Varianta tăierilor de fonduri de la spații verzi, circa 900.000 de lei a fost propusă în condițiile în care pentru acest capitol sunt prevăzuți în acest an 2,5 milioane de lei. “Prea mulți bani pentru lalele”‘ a comentat consilierul Lucian Varo, în timp ce primarul,exasperat, îi șoptea consilierului Lucian Cordiș: “Lasă-l să propună să- i ia pe toți”. Primarul a precizat inițial că va urma o altă rectificare în toamnă, dar vocile unor consilieri au răbufnit și i-au reproșat lui Ștefănie că vrea să asfalteze Turda în februarie.

Cum PSD continua să caute fără succes milionul de euro, frunzărind bugetul local iar propunerea consilierului Ovidiu Micu masacra deopotrivă handbaliștii de la Potaissa dar și lalelele lui Ștefănie, la vot a trecut proiectul propus de executiv. Cei care s-au opus variantei cu fonduri reduse pentru străzi, au fost consilierii Rozalia Crișan și Ovidiu Micu.
Potrivit rectificării de buget vor fi disponibili pentru reabilitarea drumurilor 2, 98 milioane de lei, suplimentare de bani care aduce suma la valoarea celei alocate în anul trecut.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.