Prima întâlnire a reprezentanţilor Centrelor de Informare Turistică din judeţul Cluj

Prima întâlnire a reprezentanţilor Centrelor de Informare Turistică din judeţul Cluj iunie 29, 2018 0 comments

Grup de lucru online, identificarea unor metode alternative de promovare turistică, resurse de promovare în concordanţă cu tendinţele actuale din domeniu sunt câteva aspecte discutate de promotorii centrelor de informare turistică din judeţul Cluj, la prima întâlnire de gen din judeţ.

Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Cluj a organizat, în sala de conferințe a stadionului Cluj Arena, o întâlnire de lucru ce a reunit reprezentanții Centrelor de Informare și Promovare Turistică din județul Cluj. Fiind prima reuniune de acest fel derulată la nivelul județului Cluj, evenimentul a stârnit un interes ridicat în rândul angajaților acestor centre locale de informare turistică, la întâlnire participând și reprezentanți ai Ministerului Turismului, ai Salvamont-Salvaspeo Cluj, ai asociaților de turism locale și, respectiv, ai operatorilor care administrează obiective turistice din județul Cluj.

Scopul evenimentului a fost acela de a identifica problemele cu care se confruntă cel mai frecvent cele 36 de centre de informare turistică din județul Cluj și de a stabili modalităților optime de rezolvare ale acestora, astfel încât activitatea de promovare turistică să fie una cât mai vizibilă și eficientă.

Principalele aspecte abordate de cei prezenți s-au referit la necesitatea redefinirii misiunii centrelor de informare turistică în contextul noilor prevederi legislative din domeniul turismului, identificarea de metode alternative de promovare turistică, precum și la oportunitatea realizării de noi materiale și resurse turistice care să fie în concordanță cu tendințele actuale din domeniu.

Participanții au avut pe parcursul întâlnirii numeroase intervenții și propuneri, discuțiile fiind axate, în special, pe consolidarea rolului centrelor de informare turistică precum și pe modalitățile de eficientizare a colaborării cu diversele entități ce activează în domeniul turismului și nu numai. Reprezentanții structurilor de informare turistică au propus realizarea, într-o primă etapă, a unui grup de lucru online în care să fie analizate problemele care necesită o rezolvare cât mai urgentă, urmând ca, în funcție de cererile utilizatorilor, acestea să fie discutate ulterior față în față, prin organizarea unor noi întâlniri de lucru.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.