Președintele și secretarul general al PNL Turda au demisionat. Refuză să accepte un PSD-ist în partid

Președintele și secretarul general al PNL Turda au demisionat. Refuză să accepte un PSD-ist în partid

Președintele și secretarul general al PNL Turda au demisionat. Refuză să accepte un PSD-ist în partid

by decembrie 3, 2019 0 comments

Președintele și secretarul general al Partidului Național Liberal Turda  au demisionat din partid. ”Ni se cere să ne încălcăm principiile morale. Biroul Politic Național a solicitat filialelor să nu primească în Partidul Național Liberal nici un membru PSD.  Acum, vor să aducă un PSD-ist notoriu în partid”.

Nicolae Giurgiu, președintele PNL Turda și Marius Riter, secretarul general al filialei locale au demisionat ieri seară din funcțiile politice și din calitatea de membri ai Partidului Național Liberal. Demisiile au fost depuse la ședința Biroului Politic Local al PNL Turda. Cei doi vor demisiona și din Consiliul Local Turda. Consilierul local Cristian Felezeu nu a demisionat și potrivit unor surse politice a anunțat că ”va lupta din interior” deși anterior acesta lăsa să se înțeleagă că va demisiona, la rândul lui. Cristian Felezeu, consilier local PNL este și angajatul Companiei de Apă Arieș, controlată instituțional de primarul Turzii și ginerele lui, lideri PSD ce ar urma să treacă la PNL.

Consilierul Local din Turda, Marius Riter a renunțat să mai lupte pentru PNL după ce șefii din partid vor să-l pună șef pe primarul PSD-ist al Turzii, Cristian Matei.

Consilierul Local din Turda, Marius Riter a renunțat să mai lupte pentru PNL după ce liderii din partid vor să-l pună șef la PNL Turda pe primarul PSD-ist al Turzii, Cristian Matei.

Liderii PNL protestează prin demisie față de intenția conducerii PNL Cluj a a-l impune în filiala locală pe Cristian Matei, primarul PSD-ist al Turzii cu care liberalii din Turda au luptat în ultima decadă.

Sub administrația lui Matei, administrația locală din Turda a fost politizată cu membri PSD și cu rude ale primarului Cristian Matei. Vicepreședinții PSD Turda, printre care și ginerele primarului Matei au ocupat funcții în administrația locală și întreprinderile cu capital public. Apropiați ai acestuia au angajat cheltuieli bugetare fără aprobarea Consiliului Local iar achiziții publice de sute de mii de lei au fost atribuite unor prieteni de familiei ai lui Cristian Matei. În ultimii 4 ani, consilierii Partidului Național Liberal s-au opus administrației lui Cristian Matei care în repetate rânduri i-a insultat în Consiliul Local, numindu-i neinstruiți și nepregătiți. Cristian Matei a boicotat și Referendumul pentru Justiție declanșat de președintele Klaus Johannis.

În aceste momente în interiorul partidului s-a renunțat la cele mai importante valori ale liberalismului. Astfel organizației PNL Turda i se impune, în mod dictatorial, de către forurile superioare de partid acceptarea în organizație și susținerea pentru următoarele alegeri locale a unui fost membru PSD-ist. Totodată aceasta decizie contravine art. 13 lit. c din Statutul Partidului Național Liberal unde sunt descrise principiile generale pe care se bazează activitatea internă a partidului: „democrația internă, toate deciziile și hotărârile se adoptă pe baza votului liber exprimat”. In același timp decizia mai sus menționată contravine Deciziei Biroului Politic Național nr. 25 din 12 august 2019 „Biroul Politic Național solicită filialelor să nu primească în Partidul Național Liberal nici un membru PSD”.
Prin această decizie PNL se îndepărtează de la obiectivul principal asumat în statut și anume reprezentarea valorilor fundamentale ale democrației pe scena politica româneasca.
Întrucât prin deciziile luate se trece de la un mod democratic de organizare a partidului la unul dictatorial și pentru că mi se cere să-mi încalc atât principiile morale cât și Statutul Partidului, am decis să-mi înaintez demisia din calitatea de membru al Partidului National Liberal”, scrie Marius Riter pe pagina de Facebook.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/includes/single/post-tags.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 196

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 197
<