Președintele României a promulgat legea prin care Turda primește titlul de Oraș Martir

Președintele României a promulgat legea prin care Turda primește titlul de Oraș Martir by ianuarie 19, 2016 0 comments

Legea prin care Turda a primit titlul de Oraș Martir a fost promulgată ieri de către Președintele Romîniei, a anunțat deputatul Mircea Irimie, prin intermediul unui comunicat de presă. Promulgarea pe 18 decembrie a legii, vine după ce în luna decembrie Parlmentul României a adoptat propunerea legislativă a deputatului ALDE, Mircea Irimie.

După 26 de la Revoluţia Română din Decembrie 1989, Municipiul Turda a obţinut statutul binemeritat de Oraș Martir.

Revoluţia din Decembrie ‘89 a eliberat România de dictatură şi comunism şi a adus mari schimbări în bine pentru toată naţiunea, cu mari pierderi de vieţi omeneşti şi sacrificii. Turda şi-a adus aportul de jertfă alături de toată ţara, pentru democraţie, libertăţi şi drepturi. În vâltoarea Revoluţiei, la Turda au fost 13 morţi şi 31 de răniţi. În memoria lor, în centrul Turzii a fost ridicat un monument pentru cinstirea faptelor de vitejie. 

Statutul de Oraș Martir este o recunoaştere a patriotismului şi forţei de sacrificiu al turdenilor în lupta pentru înlăturarea totalitarismului şi dictaturii iar în dreptul monumentului eroilor luptători în Revoluţia din Decembrie ‘89 şi la cele trei intrări principale în oraş, se vor instala panouri pe care va scrie cu majuscule TURDA – ORAŞ MARTIR.

Propunerea mea legislativă, a mai fost semnată şi susţinută de alţi Parlamentari din judeţul Cluj : Ioan Moldovan, Steluţa Cătăniciu, Alexandru Cordoş, Elena Uioreanu, Aurelia Cristea şi Mate Andraş, cărora le mulţumesc pentru susţinere. 

Cinste eroilor şi luptătorilor din Revoluţia Română din Decembrie 1989!” a declarat deputatul turdean, Mircea Irimie.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.