Preşedintele PRM Turda: ”Suntem mulţumiţi de managementul primarului Cristian Matei”

Preşedintele PRM Turda: ”Suntem mulţumiţi de managementul primarului Cristian Matei” by iunie 8, 2018 0 comments

Partidul România Mare (PRM), filiala Turda, a susţinut, în cursul zilei de joi, 7 iunie, o conferinţă de presă legată de problemele partidului şi ale administraţiei locale.

Preşedintele PRM Turda, Doru Anca, s-a declarat cu această ocazie foarte mulţumit de colaborarea cu primarul municipiului, Cristian Matei.

Doru Anca: ”Ma declar foarte mulţumit de colaborarea cu primarul. Am susţinut şi voi susţine în continuare proiectele elaborate de primar. Aceste proiecte, la nivelul municipiului Turda, acoperă o mare arie. Cele patru coridoare sunt cele mai importante şi daca le rezolvăm pe acestea, Turda îşi va schimba complet aspectul.”

Acesta a mai spus că a lucrat bine cu ambii primari, făcând referire la fostul primar, Tudor Ştefănie. Doru Anca a subliniat, însă, că actualul edil al Turzii a înţeles mai bine că banii nu se mai pot atrage decât prin proiecte de finanţare, astfel încât sunt în lucru foarte multe astfel de proiecte care vor atrage bani spre Turda.

Cu toate acestea, până când banii pe proiecte vor fi viabili, preşedintele PRM Turda atrage atenţia că sumele alocate din bugetul local pentru dezvoltare pe anul 2018 au fost epuizate.

Doru Anca: ”Aşteptăm cu nerăbdare rectificarea bugetară din iulie, pentru că acum, toate lucrările din Poiana şi celelalte străzi le facem pe banii noştri de dezvoltare. Am alocat pentru dezvoltare 6 milioane de lei. Aceia deja sunt gata. Dacă mai vrem să facem altele, trebuie să facem licitaţie şi pe alte fonduri. Dacă în 15 iulie nin se rambursează vreo 5 milioane din TVA şi vreo 3, 4 milioane la sumele de balansare a bugetului vom putea începe în această toamnă şi lucrările pe PNDL.”

Preşedintele PRM Turda, Doru Anca a făcut referire şi la opoziţie, dar şi la activişii turdeni, care ”nu fac opoziţie corectă”. Referinduse la activistul civic Daniel Doboş, Anca susţine că acesta nu-l lasă pe primar să lucreze, ci face atacuri la persoană.

Doru Anca: ”Am înţeles că în Germania a făcut ceva pregătire (Daniel Doboş n.n.) şi că e economist. Atunci ar trebui să atace partea financiară. A fost la mai multe şedinţe de consiliu şi, după ce primarul a insistat să fie lăsat să vorbească, a cerut transparenţă. Puneţi-i la dispoziţie bugetul municipiului, să vedem ce ştii tu să discerni din cifrele de buget. Acolo atacă. Dar ca să ataci omul la fizionomie, este de prost gust. Primarul trebuie lăsat să muncească. Eu vreau să văd această opoziţie constructivă, care punctează.”

În ciuda declaraţiei sale, Doru Anca este unul din consilierii locali care i-au interzis lui Daniel Doboş să ia cuvântul într-o şedinţă a Consiliului Local Turda. Alianţa PSD-ALDE-PRM-PMP, alături de UDMR, i-au blocat lui Doboş accesul la microfon, iar, ulterior, s-a cerut evacuarea acestuia din sală.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.