Premieră la Cluj: Polițiștii transportați de roboți

Premieră la Cluj: Polițiștii transportați de roboți by mai 19, 2017 0 comments

Poliţiştii locali din Cluj au primit vineri un vehicul neconvenţional de tip Segway, cu care vor patrula non-stop în Parcul Central, scrie Mediafax.

Vehiculul are o viteză maximă de 20 de kilometri pe oră.

Şeful Poliţiei Locale din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, Marcel Bonţidean, a declarat că deplasarea este mult mai rapidă, se acoperă o rază mai mare de acţiune de către poliţiştii locali, iar intervenţia este mult mai promptă.

Robotul de transport a costat 14.000 de lei şi prinde o viteză maximă de 20 de km/h. Va fi dotat cu girofar şi claxon. ”Un astfel de vehicul este o premieră pentru poliţiştii locali din România”, a spus șeful Poliţiei Locale din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, Marcel Bonţidean.

Segway va fi folosit non-stop în misiuni de patrulare, de depistare a persoanelor care încalcă legea, care parchează ilegal, a cerşetorilor, dar şi la intervenţii în traficul aglomerat, pentru că poliţiştii locali se pot deplasa mai uşor şi mai rapid decât cu o maşină.

Primăria Cluj-Napoca va mai achiziţiona astfel de mobile de transport pentru zonele pietonale şi alte parcuri din municipiu.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.