Prefectura Cluj: Hotărârea privind Salina nu încalcă Legea privind drepturile proprietăţii intelecutale

Prefectura Cluj: Hotărârea privind Salina nu încalcă Legea privind drepturile proprietăţii intelecutale

by martie 18, 2015 0 comments

Spotlight

S-a dat startul IMO. Cele mai luminate minți ale matematicii școlare se întrec la Cluj

Participanții la Olimpiada Internațională de matematică, ce se desfășoară în

iulie 7, 2018

Hotărârea Consiliului Local Turda 33 din 2015 ce include Planul de Administrare al Salinei Turda, nu încalcă Legea privind dreptul proprietăţii intectuale, spun juriştii Prefecturii Cluj. Juriştii citează articolele 8 şi 33 din Legea 8 din 1996 potrivit cărora nu beneficiază de protecţia drepturilor de autor textele oficiale de natură politică, legislativă, administrativă şi judiciară  şi traducerile oficiale ale acestora,  Deasemnea sunt permise, potrivit legii, reproducerea unei opere în procedurile judiciare, parlamentare şi administrative ori pentru scopuri de siguranţă publică.

Juriştii Prefecturii spun însă că autorii lucrărilor, în baza. 139. al 1 din lege,  pot solicita instanţei recunoaşterea drepturilor lor şi pot pretinde acordarea de despăgubiri pentru recuperarea prejudiciului cauzat.

Planul de Administrare al Salinei Turda, semnat de administratorii societăţii şi votat de Consiliul local în  luna februarie 2015 conţinea pasaje semnficative, de legătură, copiate din cursurile unor instituţii de învăţământ superior şi din cartea „Implicațiile economice și sociale ale calității serviciilor din turismul românesc”, semnată de către conf.univ Oana Rezeanu, prodecan al Facultății de Management Turistic și Comercial din cadrul Universității Dimitrie Cantemir București, lucrare care a fost publicată de către Editura Universitaria București.

Prodecanul Oana Rezeanu a precizat pentru infoarieş.ro că nu se punea problema unor drepturi de autor dar crede că ar fi fost normal ca fragmentele din Planul de Administrare, copiate cuvânt cu cuvânt din cartea ei să fie puse sub forma unor citate şi lucrarea semnată de ea să fie menţionată ca sursă.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.