Precum în comunism. Directorii de școli participă la un concurs fără contracandidați

Precum în comunism.  Directorii de școli participă la un concurs fără contracandidați

Precum în comunism. Directorii de școli participă la un concurs fără contracandidați

by octombrie 11, 2016 0 comments

Directorii școlilor din Turda vor participa mâine la concursul organizat de Inspectoratul Școlar Județean prin care li se va certifica funcția deținută. În 12 octombrie va avea loc proba scrisă dar procedura de evaluare va dura până în 17 noiembrie.

Ministrul Educației a aprobat printr-un ordin din luna august Metodologia privind organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar.

Ideea actualului guvern era aceea de a reglementa situația directorilor din școli printr-un proces de selecție care să fie făcut la începutul anului școlar. Actualii guvernanți sperau să desprindă, pe cât posibil, funcțiile de directori de școli de numirile politice.

În realitate, modul în care se va desfășura concursul este cu totul diferit. Pentru posturile de directori de școli și licee din Turda candidează doar aceleași persoane ce dețin funcția în prezent. Directorii în funcție nu au niciun contracandidat, situație care arată cât de eficientă e de fapt selecția viitorilor manageri din învățământ.

La Turda este o singură excepție, la Școala Teodor Murășanu, unde pentru funcția de director candideaza Geanina Matei și Vicenția Vomir.

Pentru postul de director la Școala Poiana va candida și Daniela Pârlea actual consilier local PSD.

Un alt consilier local, Emil Moldovan (PMP) va candida pentru postul de director adjunct la Școala Horea, Cloșca și Crișan.

Probele de interviu și evaluare a curriculum-ului vitae se vor desfășura în perioada17 octombrie – 17 noiembrie 2016 în locațiile stabilite de inspectoratul școlar.

Puteți vedea lista completă a candidaților aici

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.