”Praf ați făcut comuna”. Locuitorii din Mihai Viteazu supărați că nu au teren de pășunat

”Praf ați făcut comuna”. Locuitorii din Mihai Viteazu supărați că nu au teren de pășunat by mai 20, 2019 0 comments

Primăria și Consiliul local Mihai Viteazu evită de mai bine de trei ani să pună la dispoziție, în mod legal, suficient teren pentru pășunatul vacilor.

Cetățeni nemulțumiți s-au adresat astăzi Consiliului Local și au acuzat autorităile locale că distrug comuna. Oamenii reproșează autorizarea în exces a exploatațiilor de balastru și nesupravegherea acestora. Ca o consecință, pășunile și terenurile cu potențial agricol s-au transformat în gropi cu gunoaie.

În Mihai Viteazu mai sunt, în gospodării indiviuale ale oamenilor, doar 27 de vaci. Proprietarii sunt grupați într-o asociație și încearcă de trei ani să obțină un teren potrivit pentru păsunatul vacilor. În ultimii trei ani administrația locală a fost incapabilă să le ofere terenul solicitat în special datorită faptului că nu s-au făcut operațiunile cadastrale de întăbulare a terenurilor dorite de oameni.

Vasile Bucur e trecut de 70 de ani și le reproșează edililor și Consiliului Local că au distrus comuna, când e vorba de pășuni și terenuri agricole. ”Un sat fără gospodari e mort.Praf ați făcut comuna, doar gropi, cu gunoaie, câini și pisici moarte”, spune omul care a adresat cereri peste cereri pentru a obține teren pentru asociația crescătorilor de animale. Legea spune că asociațiile de crescători de animale pot obține teren prin încredințare directă. Oamenii spun că autoritățile locale îi favorizează pe crescătorii de animale din Turda, în baza unor înțelegeri de culise făcute cu funcționarii publici , în detrimentul locuitorilor din sat. Potrivit consilierului local Ioan Balea (PRM) întârzierile sunt nejustificate iar crescătorii de animale trebuiau să primescă teren de mult. ”În fiecare an e aceași problemă. Deja e prea mult. Am cerut ca oamenii să primească acest teren imediat, chiar dacă e cu u titlu provizoriu de un an de zile”.

Oamenii s-au adresat Consiliului Local în ședința publică de luni, 20 mai. Aleșii locali au căzut de acord asupra faptului că solicitarea cetățenilor trebuie onorată dar nu au precizat prea clar și când se va întâmpla asta. ”Mai avem 27 de vaci în sat și numai oamenilor noștri nu le dăm pășune”, a comentat consilirul Cornel Jucan (PSD).

Autoritățile executive spun că e nevoie de întăbularea parcelelor de teren deoarece terenul poate fi dat în folosință gratuită unei asociații doar dacă figurează în Cartea Funciară. Consiliul Local a aproba în ședința de luni o documentație pentru întăbulare dar nu se știe exact cât va dura procedura. Potrivit primarului Ioan Zeng procedurile vor dura cel puțin o săptămână. Primarul Ioan Zeng a promis că atribuirea terenului se face în regim de urgență, într-una din săptămânile care urmează.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/includes/single/post-tags.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 196

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 197
<