Practica elevilor de la Victor Ungureanu va fi plătită prin burse

Practica elevilor de la Victor Ungureanu va fi plătită prin burse

by iulie 9, 2015 0 comments

Practica elevilor de școală profesională de la Colegiul Tehnic Victor Ungureanu din Câmpia Turzii va fi plătită prin burse, a precizat pentru InfoAries, Monica Cherecheș, directorul adjunct al unității de învățământ. Monica Cherecheș a precizat că elevii de școală profesională vor primi atât bursa de 200 de lei dată de statul român dar că urmează să se discute cu partenerii în proiect și valoarea burselor acordate de firmele străine unde tinerii vor munci. “Urmază în 15 iulie o întâlnire cu partenerii din proiect, din discuțiile preliminarii am înțeles că vor fi asigurate burse de către firmele unde elevii vor face practică”, a explicat directorul adjunct. Monia Cherecheș nu a putut preciza însă care va fi cuantumul burselor acordate elevilor, dar a precizat că acestea sunt disponibile doar pentru elevii de școală profesională în timp ce elevii de liceu vor beneficia doar de masă și cazare, gratuite.

În 7 iulie, reprezentanții firmei EUCONTCT LTD, Michael Zehner, consultant european de Proiecte UE, Sorana Rita TARAN-Director de Proiecte Europene, viceprimarul Avram Gal și administratorul public Petre Pop au purtat discutii cu conducerea Colegiului Tehnic pentru derularea a două proiecte prin care elevi din Câmpia Turzii vor putea face practică în Aglia și Germania.
Beneficiarii primului proiect sunt elevii a patru dintre specializările învăţământului liceal clasa a IX-a şi a X-a, an şcolar 2015-2016 , Tehnician în activităţi economice (domeniul economic) şi Tehnician operator tehnică de calcul- în vederea efectuării stagiilor de pregătire practică la agenţi economici din Anglia, iar pentru specializarea Tehnician electrotehnist şi Tehnician Mecanic pentru întreţinere şi reparaţii (domeniul mecanic) la agenţi economici din Germania.
Al doilea proiect, având ca beneficiari elevii şcolii profesionale, care vor efectua stagiile de instruire practică cu contract, la firme de prestigiu din Germania. Acest proiect se referă la două dintre specializările şcolii profesionale şi anume Electrician exploatare joasă tensiune ( domeniul electric) şi Dulgher- zidar ( domeniul construcţii).

Practica școlară neplătită, privită cu circumspecție
Atât universitățile cât și companiile private au început să acorde burse pentru stagiile de practică, la presiunea opiniei publice ce a taxat această formă de însușire a abilităților practice drept o formă de muncă la negru mascată.
Opiniile în rândul celor care au făcut stagii de practică la diverse companii sunt împărțite. Unele voci spun că atunci când chiar are loc o activitate de mentorat și instruire, practica neplătită recompansată cu dobândirea de noi abilități este un schimb echitabil. Sunt însă cazuri când elevii sau studenții au ajuns la firme unde au fost puși să muncească dar nimeni nu a avut timp să îi învețe lucruri noi, astfel că stagiul de practică s-a transformant în fapt într-o muncă cel mai adesea slab sau necalificată pentru compania ce i-a primit în internship.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.