Update: greva poștașilor a încetat

Update: greva poștașilor a încetat by octombrie 31, 2016 0 comments

UPDATE: Poștașii au reluat lucrul în această dimineață. Potrivit unui comunicat al conducerii Poștei Române împreuna cu Sindicatul Liber din Poșta Română, angajații vor primi din 1 ianuarie 2017, 80 de lei brut în plus la salarii și bonuri valorice de 11,5 lei, cu 2,5 mai mari ca valoare decât cele de până acum.

Porțile oficiilor poștale din județ au fost închise și astăzi (luni, 31 noiembrie), iar corespondența n-a mai ajuns la destinatari de la mijlocul săptămânii trecute, spun poștașii. În Turda, doar afișele cu “Grevă” puteau fi văzute pe ușile închise, iar la telefoane nu răspundea nimeni. Situația este cu atât mai gravă cu cât, peste câteva zile, poștașii ar trebui să înceapă distribuirea alocațiilor și a pensiilor.

Peste o sută de angajaţi ai Poştei de la Cluj s-au adunat, luni, la intrarea în curtea USAMV, unde Dacian Cioloş participa la inaugurarea Institutului de Cercetări Horticole Avansate al Transilvaniei, şi au aşteptat acolo trei ore.

La ieşire, premierul s-a oprit să discute cu protestatarii, aceştia cerându-i demiterea conducerii Companiei de stat Poşta Română. Acesta a afirmat că a discutat, în urmă cu câteva zile, cu ministrul Comunicaţiilor şi i s-a spus că negocierile sunt în curs de desfăşurare cu sindicatele. Premierul a afirmat că aşteaptă rezultatul acestor discuţii, iar dacă va fi nevoie, se va implica şi Guvernul.

“Există un Consiliu de Administraţie care are un contract şi trebuie să-şi asume anumite obligaţii. Nu vă pot da eu azi un răspuns”, a spus Cioloş.

După plecarea acestuia, sindicaliştii s-au declarat nemulţumiţi de discuţie, deoarece nu au primit un mesaj concrect legat de problemele cu care se confruntă.

Vineri, poştaşii au dat foc, în timpul unui protest la Cluj-Napoca, ofertei salariale a conducerii Poşta Română, cerând demisia acesteia şi ameninţând cu declanşarea grevei generale.

Peste 15.000 de poștași protestează în întreaga țară.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.