Polițiștii clujeni au confiscat o pădure tăiată

Polițiștii clujeni au confiscat o pădure tăiată by iunie 17, 2016 0 comments

România pierde 3 hectare de pădure pe oră, 62 de cazuri de tăieri ilegale înregistrându-se în fiecare zi, relevă un raport Greenpeace România, care a monitorizat, pe baza datelor autorităţilor, defrişările ilegale în perioada 2013 -2014. Defrişările şi împăduririle au fost incluse în Strategia Naţională de Apărare a Țării. S-a instituit un număr de telefon special pentru a reclama transporturile care par ilegale de material lemnos. Cu toate acestea, tăierile ilegale de copaci continuă, iar firmele de exploatare a materialului lemnos nu par a se speria de reglementările mai stricte sau amenzile mai mari. Situația este demonstrată de cifrele pe care Inspectoratul de Poliție Județean Cluj le-a înregistrat de la începutul anului. Material lemnos cât o pădure a fost confiscat în județul Cluj de la începutul acestui an.

Cea mai recentă situație semnalată de Biroul de presă al Inspectoratulii de Poliție Cluj face referire la un control efectuat la o firmă din Poieni. Potrivit IPJ Cluj, la data de 16 iunie, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul de combatere a delictelor silvice, în colaborare cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Cluj, au efectuat un control de specialitate la o societate comercială.
Controlul s-a desfășurat la sediul unei societăți din comuna Poieni, care are ca principal obiect de activitate exploatarea, transportul și comercializarea materialului lemnos.
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că operatorul economic ar fi expediat peste 50 de metri cubi de material lemnos, pentru care a nu putut prezenta documente de proveniență.
Societatea comercială a fost sancționată contravențional, conform prevederilor Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cu amendă în cuantum de 10.000 lei.
Pentru cei peste 50 metri cubi de material lemnos, în valoare de circa 8.000 de lei, a fost dispusă măsura complementară a confiscării valorice.

Cifre grave sunt în evidențele IPJ Cluj pentru anul 2016. Potrivit datelor aflate în evidența Poliției, în primele 5 luni ale anului 2016, s-a dispus confiscarea cantităţii de circa 1.600 de metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 700.000 de lei.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.