Poliția locală a cerut sponsorizări privaților. Directorul recunoaște că au fost cinci-șase donatori

Poliția locală a cerut sponsorizări privaților. Directorul recunoaște că au fost cinci-șase donatori by martie 8, 2017 0 comments

Poliția locală Turda a apelat la sprijinul unor agenți economici pentru a obține o sponsorizare de circa 3600 de euro necesari pentru asigurarea uneui transport de mobilă din Elveția , la Turda. Valer Moldovan, directorul Poliției Locale Turda spune că nu e nici ilegal nici imoral că Poliția locală a solicitat sprijin din partea comunității. Acesta a amintit că o altă autoritate publică, Primăria Turda, a solicitat la rândul ei de nenumărate ori sponsorizări pentru diverse evenimente.

Faptul că Poliția locală care e totuși un organism de control a solicitat sponsorizări în mediul economic ar putea crea însă complicații. Surse din ISJ Cluj spun că solicitările de bani sunt ilegale.

Valer Moldovan, directorul executiv al Poliției Turda a precizat astăzi pentru InfoAries.ro că numărul celor care au sponsorizat un transport de mobilă din Elveția la Turda a fost de cinci-șase persoane. ”Nu s-a dus nimeni să le ceară bani cu forța. Au dat fiecare cât au considerat, unii cinci, alții 10 sau 20 de milioane. A fost cineva care a zis uite d-le 1000 de euro, deoarece văd că faceți treabă”, a declarat Valer Moldovan. Acesta a explicat și cum a apărut ideea ca Poliția Locală să ceară sponsorizări în mediul privat.

Polițiștii de la Turda lucrează în condiții improprii cu un mobilier vechi. Având în vedere că o fundație din străinătate le-a oferit mobilier gratuit, cu condiția ca partea română să-și asigure transportul , șeful Poliției s-a gândit la o idee prin care bugetul local să fie scutit de o cheltuială în plus. Mobilierul adus din străinătate a fost depozitate în curtea fostei Securități, clădire care urmează să fie folosită de Poliția Locală Turda, potrivit hotărârii Consiliului Local.

Clădirea de pe strada dr. Ioan Rațiu ar urma să fie reabilitată, cel mai probabil cu bani europeni. Directorul Poliției Locale Turda spune că în urma unei estimări neoficiale, costurile de reabilitare s-ar ridica la 800.000- 1 milion de euro. ”Ar urma ca să fie puse geamuri termopan, să se schimbe șarpanta. Plafonul dintre etaje e bun iar zugrăveala din interior ar urma să o facem noi”, explică Valer Moldovan, câteva din planurile de viitor.

Șeful Poliției locale nu vede solicitarea de sponsorizări ca o acțiune ce poate genera un conflict de interese și spune că acțiunea a fost gândită strict pentru a degrefa bugetu local de o cheltuială în plus. ”Suntem sub autoritatea administrației locale. Și Primăria a cerut diverse sponsorizări. Noi nu ne-am dus să luăm bani cu forța. Cine a vrut a dat”, a mai precizat Valer Molovan.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.