PNL și aliații săi a preluat controlul Domeniului Public S.A. la Câmpia Turzii

PNL și aliații săi a preluat controlul Domeniului Public S.A. la Câmpia Turzii

by august 19, 2015 0 comments

PNL Câmpia Turzii și aliații săi din grupul de centru-dreapta (ALDE, PMP, UDMR) au preluat în această aseară controlul SC Domeniul Public SA Câmpia Turzii, numind noi reprezentanți în Adunarea Generală a Acționarilor. Consilierii locali au schimbat membrii AGA, numiți anterior de către USL, cu alții noi ce au primit un mandat expres de demarare a procedurii de selecție a Consiliului de Administrație și a unei noi conduceri, în baza OUG 109.  Ședința Consiliului local, convocată în formula ”de îndată”, a avut loc de la ora 19.00.
La ședință au fost prezenți 10 consilieri locali, dintre care nouă inițiatori ai proiectului de hotărâre și au lipsit consilierii PSD și PPDD, precum și primarul și viceprimarul municipiului.
”Încercăm să oprim debandada de acolo”, a comentat consilierul Cristian Haiduc care a acuzat alianța dintre PSD și PPDD că ”a permis gestionarea catastrofală” a SC Domeniul Public SA. Haiduc a menționat pierderile foarte mari ale societății cu capital public, absența unui plan de reorganizare și intenția actualei puteri de la Câmpia Turzii de a-l păstra în funcție pe directorul Cristel Frânc, în ciuda faptului că acesta nu a avut performanța managerială ce a promis-o în fața Consiliului Local.
Pentru ca ședința să aibă loc, consilierii l-au votat președinte interimar pe Dorin Lojigan. Liderul PNL a apreciat, la rîndul său, că se impunea convocarea unei ședințe de îndată deoarece Adunarea Generală a Acționarilor, de la Domeniul Public a emis două hotărâri fără a avea mandatul Consiliului Local. În fapt, adunarea AGA a emis în luna august o hotărâre prin care demara procedura de selecție a unui nou Consiliu de Administrație și a unei noi conduceri la Domeniul Public în baza OUG 109. Consiliul de Administrație ar fi urmat să rămână în funcție până după finalizarea procedurile de selecție a noii conduceri, dar fără directorul Cristel Frânc, căruia nu i s-a prelungit mandatul. La nici două săptămâni, AGA a revenit, a demis vechiul Consiliu de Administrație, a numit un nou Consiliu care l-a repus în funcție pe Cristel Frânc. Cum deciziile au fost luate fără mandatul expres al Consiliului Local, liberalii și aliații lor s-au mobilizat și au revocat reprezentanții Consiliului Local în AGA.
Membrii AGA au fost revocați nominal cu 9 și 8 voturi ”pentru revocare”.
Noii membri votați sunt Laurențiu Bondor, economist, organizarea și gestiunea producție absolvent Universitatea Tehnică Cluj, Robert Szabo (relații internaționale), Edgar Otvos, specializare în management, toți trei votați cu câte 9 voturi ”pentru”.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.