PMP critică lipsa de transparență a administrației locale din Turda

PMP critică lipsa de transparență a administrației locale din Turda by octombrie 29, 2018 0 comments

Vechile înțelegere tacite dintre PMP și PSD Turda sunt pe cale să se sfârșească. Cele două tabere se ceartă în jurul clubului de fotbal de unde oamenii PMP au fost ”epurați”. Surse politice vorbesc de faptul că eliminarea PMP a fost o ambiție a consilierului local Adrian Sălăgean și a fost decisă cu acceptul primarului Cristian Matei.

Partidul Mișcarea Populară din Turda a pierdut un fief, un centru de putere și pare pregătit să-i răspundă primarului Turzii cu boicotul în Consiliul local. Miza pare importantă așa că alte favoruri mărunte, anterioare, precum angajarea fratelui consilierului PMP Adrian Nap la API srl nu mai au puterea inițială. 

Până acum, PMP lăsa să se înțeleagă că situația iscată la clubul de fotbal e o încurcătură. Astăzi, tonul public s-a schimbat și se lansează ”suspiciuni”. Administrația locală e bănuită că finanțează ”găuri negre” și ascunde intenționat informațiile publice.

Există ceva de ascuns?! Ce trebuie ascuns?! De ce nu există transparență în gestionarea activității financiare a clubului de fotbal Sticla Arieșul Turda, având în vedere că este finanțat din banul public?! ”, sună reproșurile consilierilor Partidului Mișcarea Populară, citați de publicația Turdanews.net.

Aliați ai PSD în Consiliul Local Turda, până mai ieri,  cei de la PMP par tot mai hotărâți să pună presiune pe administrația locală condusă de Cristian Matei. Motivul îl constituite faptul că cei din PMP au pierdut influența pe care o aveau la clubul de fotbal Sticla Arieșul Turda prin ”epurarea” oamenilor pe care îi aveau acolo.

Un prim semnal al opoziției celor din PMP a venit la ședința ordinară anterioare când consilierii locali ai PMP au picat un proiect de hotărâre al primarului Cristiam Matei, referitor la acordarea unei licențe pentru curse turistice în oraș. Momentul, derulat în absența primarului i-a prins pe picior greșit pe consilierii PSD din Consiliul Local. În opoziție s-a plasat și consilierul local Ovidiu Micu.

Un alt semnal a fost dat la Ziua Armatei Române când cei din PMP s-au remarcat prin poziția îmbufnată față de PSD.

PMP a transmis astăzi public că a solicitat documente privitoare la activitatea clubului de fotbal încă de aproape două luni dar că primarul a ignorat cererile lor. ”În data de 13 septembrie 2018, grupul consilierilor locali ai PMP Turda a depus o adresă către executivul Primăriei Turda, în care solicitam prezentarea unor documente financiar-contabile ale clubului de fotbal Sticla Arieșul Turda, în urma unor discuții și acuzații apărute în spațiul public. ” se arată în poziția consilierilor PMP.Aceșita au remarcat că după un termen de vreo 5 ori mai mare decât cel prevăzut de legislație, executivul Primăriei nu le-a pus la dispoziției documentele.

Poziția publică a PMP survine astăzi, cu doar două zile inainte de ședința ordinară a Consiliului Local. Surse politice din Consiliul Local au precizat pentru InfoAries.ro că cei din PMP vor bloca o parte a proiectelor de hotărâre ale primarului Cristian Matei. ”Se așteatpă ca să-i împace primarul, cumva. Dacă nu-i împacă, nu vor vota proiectele. I-au lăsat pe oamenii PMP-ului fără club, fără copii și i-au dat afară când erau în concediu. Așa ceva e greu de acceptat”, a precizat sursa InfoAries.ro.

Cu doar două zile înainte de ședința de Consiliu Local, ce e programată pentru 31 octombrie, consilerii PMP pun o presiune politică pe Cristian Matei.

Cei din PMP au început să vorbească public despre finanțarea din bani publici a unor ”găuri negre” de ascunderea de date privitoare la finanțările publice. Poziția exprimată de PMP la adresa administrației locale este unul mult mai directă decât cea exprimată acum câteva luni.

Vorbim de o poziție publică care trece dincolo de relatarea unei simple neînțelegeri și care se transformă în acuzații la adresa modului în care echipa lui Cristian Matei își face treaba.

Din 25 octombrie și până acum, timp de 4 zile, primarul și cei din PMP nu au căzut la pace. Rămâne de văzut dacă o fac în următoarele două zile.

Problema celor din PMP e că primarul Cristian Matei se află într-o poziție care îi permite să ducă războaie de uzură și în plus de asta îi place să o facă și, de regulă, o face bine.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.