Petre Pop, candidatul PSD în locul lui Radu Hanga

Petre Pop, candidatul PSD în locul lui Radu Hanga

Petre Pop, candidatul PSD în locul lui Radu Hanga

by martie 28, 2016 0 comments

Petre Pop îl va înlocui pe Radu Hanga în poziția de candidat al PSD Câmpia Turzii, pentru postul de primar. Informația a fost confirmată de surse din PSD Cluj, dar lăsată în coadă de pește de către Remus Lăpușan, președintele PSD Cluj și Petre Pop, președintele PSD Câmpia Turzii.

 Radu Hanga se simte însă trădat de partid. ”Lucrurile se puteau discuta civilizat, din timp”, spune primarul.

Înlocuirea lui Hanga poate fi descrisă metaforic prin fraza ”Lupii tineri l-au terminat pe lupul bătrân”, deoarece înlocuirea primarului, spun sursele infoaries.ro s-a făcut în urma unui sprijin reciproc ce și l-au asigurat cei doi lideri politici locali Petre Pop și Avram Gal. Politicienii locali însă, ar putea numi decizia drept management politic deoarece rezultatele din sondaje dădeau o intenție de vot de maxim 22% pentru actualul primar iar PSD are la nivel local un scor politic mai bun.

Inițial primarul Municipiului Câmpia Turzii a subliniat că nu a fost niciodată candidatul oficial al partidului. Radu Hanga revine asupra notei ezitante și recunoaște la telefon, direct,  că și-a dorit să candideze. ”Mă gândeam la acest lucru, nu neapărat ca o mare dorință, ci ca o posibilitate. De ce nu?”, spune primarul. Hanga le reproșează colegilor de partid doar faptul că nu au gândit din timp varianta Petre Pop. <<Putea să îmi spună ”vreau să candidez” și era altfel>>, mai adaugă primarul.

Dacă Radu Hanga a recunoscut că nu mai e preferatul PSD, liderii partidului  de la Cluj și Câmpia Turzii sunt evazivi. ”Vom anunța candidatul în maxim 10 zile”, spune Remus Lăpușan, președintele PSD Cluj. Acesta a evitat să dea detalii despre înlocuirea lui Hanga și a denumit o astfel de decizie drept un proces intern al partidului.

La Câmpia Turzii, Petre Pop, președintele PSD,  evită deasemenea un răspuns tranșant dar lasă să se înțeleagă că nominalizarea sa de către partid e o posibilitate demnă de luat în calcul. Candidatul va fi stabilit prin consultarea organizațiiilor PSD, seniori, femei și tineret, spune Petre Pop. ”E un proces democratic, un proces intern și se va decide”, mai adaugă liderul social democrat. Petre Pop a dat asigurări că anunțul privind candidatții, pentru Primar și Consiliul Local, v veni în următoarele 8-10 zile.

Înlocuirea lui Hanga se face, spun surse din PSD Cluj Napoca, pe fondul unor sondaje ce indică intenții de vot ce nu depășesc 21% pentru Radu Hanga și o un procent de aproape 33% pentru PSD.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.