Peste 6000 de elevi turdeni au început școala

Peste 6000 de elevi turdeni au început școala

Peste 6000 de elevi turdeni au început școala

by septembrie 14, 2015 0 comments

Elevii turdeni s-au adunat azi în curțile școlilor și liceelor din oraș pentru prima zi a anului școlar. La Turda, peste 6000 de elevi și copii de grădiniță încep anul școlar. În acest an, începerea anului școlar a coincis cu sărbătoarea ortodoxă și catolică a Înălțării Sfintei Cruci.Conducerile școlilor și liceelor au vorbit în fața părinților în special despre siguranța în școli și despre eforturile pe care dascălii le fac în procesul educativ.
La evenimente au participat și reprezentanți ai autorităților locale și centrale. La deschiderea noului an școlar de la Colegiul Național Mihai Viteazu au participat deputatul ALDE, Mircea Irimie și Tudor Ștefănie, primarul municipiului Turda, în timp ce la celelalte școli și licee au participat consilieri locali, membri în consiliilede administrație ale unităților de învățământ.
Primarul le-a urat, elevilor și dascălilor, succes în nou an școlar

​”Într-o zi festivă, atât în nume personal cât şi în calitate de reprezentant al Municipiului Turda, doresc să urez tuturor ca sentimentele care vă încearcă astăzi, la început de drum, să fie unele constructive şi să vă conducă la performanţe demne de urmat.
Rezultatele pe care le veţi obţine prin studiu şi muncă individuală vor reprezenta mândria întregii comunităţi turdene iar performanţa şcolară trebuie să se afle pe primul plan în anul şcolar care tocmai începe.
Elevilor, dascălilor şi conducerilor şcolilor turdene le transmit mult succes în noul an şcolar”, se arată într-un comunicat al Primăriei Turda.

Municipalitatea a fost criticată în luna august cu privire la faptul că în acest an nu a prezentant în fața Consiliului Local raportul privind starea unităților de învățământ din oraș. În fiecare an, de regulă până la sfârșitul lunii august, serviciile de specialitate ale Primăriei pregăteau un raport în care se preciza care e starea școlilor,liceelor și grădinițelor,dar mai ales investițiile și cheltuielile făcute din bugetul local pentru igienizarea și modernizarea școlilor.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.