Peste 500 de elevi turdeni au participat la târgul de oferte educaționale

Peste 500 de elevi turdeni au participat la târgul  de oferte educaționale

Peste 500 de elevi turdeni au participat la târgul de oferte educaționale

by aprilie 2, 2015 0 comments

Agenția Județean� pentru Ocuparea Forței de Munca Cluj a organizat în cursul zilei de 2 aprilie 2015, Targul de oferte educaționale, la Cluj Arena și Sala Polivalent� Cluj-Napoca, destinat consilierii și orient�rii în carier� a peste 7700 de elevi din invatamantul scolar preuniversitar, din 4 judete din regiunea de dezvoltare Nord-Vest..

Evenimentul s-a desfasurat in cadrul proiectului strategic “Skills for Jobs”, finantat din FSE prin POSDRU 2007 – 2013, AP 2 „Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii”, DMI 2.1 „Tranzitia de la scoala la viata activa”, proiect implementat de catre Agenția Județean� pentru Ocuparea Forței de Munc� Cluj în colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Cluj si in parteneriat cu Asociatia Inceptus Romania.

Din Turda au participat peste 500 de elevi de liceu, incluși înainte într-un program de evaluare a intereselor vocaționale. Potrivit directorului Gheorghe Lobonț, de la Colegiul Național Mihai Viteazu au participat peste 200 de elevi, în timp ce directoarea Liceului Teoretic Liviu Rebrenu, prof. Angela Candrea a confirmat participarea a 100 de elevi ai liceului turdean.

“Rezultatele preliminare ale activitÄ�Č›ii de consiliere Č™i orientare in cariera, din cadrul proiectului, au constituit premisele pentru organizarea targului, prin analiza principalelor domenii de interes ale elevilor care au aplicat Chestionarul de Interese Vocationale “Jackson Vocational Interest Survey”, in cadrul proiectului.
In acest context, targul a urmarit asigurarea unui cadru organizat de cunoastere si relationare intre elevi, universitati reprezentative din Reginea de Nord Vest si potentiali angajatori din zona de interes manifestata de catre elevi. Acestia au avut ocazia de a interactiona direct cu oferta educationala si de angajare si de a se informa asupra politicilor de recrutare, practica/internship/ucenicie de pe piata muncii”, a declarat Ana-Maria Chiciudean, coordonatoarea proiectului “Skills for Jobs”

Targul s-a bucurat de prezenta unor institutii de invatamant superior, precum: Universitatea Babes-Bolyai, Universitatea Tehnica, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara, Universitatea de Arta si Design, Academia de Muzica „Gheorghe Dima”, Universitatea de Medicina si Farmacie, Universitatea Crestina Dimitrie Cantemir, Universitatea Bogdan-Voda, Centrul Universitar Nord Baia-Mare si facultatile acestora, Scoala de Agenti de Politie „Septimiu Muresan” si a unor angajatori relevanti pe piata muncii: SC Office Depot Service Center SRL, SC Robert Bosch SRL, SC De’Longhi Romania SRL, SC Ebs Romania SA, SC Sentera SRL, SC B2B Media Web SRL, SC RCS & RDS SA, SC Farmec SA, SC MG Tec Grup SA, Sykes Enterprises Eastern Europe SRL, SC Ambient SA, SC Taparo SRL Targu Lapus, Club Sportiv Universitatea Cluj.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.