Peste 50 de persoane la spectacolul dedicat vârsnticilor, organizat la Primărie

Peste 50 de persoane la spectacolul dedicat vârsnticilor, organizat la Primărie

Peste 50 de persoane la spectacolul dedicat vârsnticilor, organizat la Primărie

by octombrie 1, 2015 0 comments

Spotlight

S-a dat startul IMO. Cele mai luminate minți ale matematicii școlare se întrec la Cluj

Participanții la Olimpiada Internațională de matematică, ce se desfășoară în

iulie 7, 2018

Dimineaţa în care Basarabia nu mai exista

“Este Rusia o ameninČ›are?”, l-au Ă®ntrebat jurnaliČ™tii români pe generalul

aprilie 24, 2015

Peste 50 de persoane în vârstă au participat astăzi de la ora 18.00 la programul artistic organizat de Asociația Turda Tin, cu ocazia Zilei Internaționale a Vârstnicilor. La eveniment au participat solista de muzică populara Oana Vențel, elevi de la școlile turdene, corul Armonia al Casei de Cultură din Turda, formația de dansuri populare Muguri de pe Arieș. Turdeanul Călin Pop a recitat versuri dedicate celor în vârstă. La acest spectacol au fost invitați și vârstnicii de la Căminului de Bătrâni Acoperământul Maicii Domnului din Turda, care, tot în această zi, își serbează hramul.
Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice a fost celebrată și Câmpia Turzii prin organizarea unui spectacol dedicat persoanelor de vârsta a treia. Au urcat pe scenă Ansamblul Ardeleana, Magda Puşkaş şi Sava Negrean- Brudaşcu.
Sărbătoarea vârstnicilor a fost instituită în decembrie 1990 de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, în baza Rezoluţiei nr. 45/106. În domeniul protecţiei sociale a populaţiei, Consiliul Europei a adoptat, la 3 mai 1996, Carta Socială Europeană, care vizează dreptul la protecţia sănătăţii, la securitatea socială şi medicală, cât şi dreptul de a beneficia de servicii sociale. Carta a fost semnată de România la 15 mai 1997 şi a fost ratificată prin Legea nr. 74/1999.

Deputatul Mircea Irimie le-a urat vârstnicilor ”La mulți ani”

Deputatul ALDE, Mircea Irimie a transmis astăzi, printr-un comunicat de presă urările sale adresate celor de vârsta a treia.

”Ziua de 1 octombrie este o zi deosebită în care ne omagiem cu dragoste şi recunoştinţă părinţii, bunicii şi străbunicii. Ei sunt cei care ne-au dat viaţă şi continuitate în această lume, de la ei am învăţat tot ceea ce ştim, lor le datoram tot ceea ce suntem!

Binecuvântaţi sunt cei care beneficiază de prezenţa vârstnicilor în familie, îi iubesc şi îi respectă aşa cum merită, căci multe sunt lecţiile pe care le putem învăţa de la ei: maturitate, înţelepciune, o perspectivă diferită asupra vieţii care ne ajută să discernem ce este important şi ce nu, ce are valoare pe termen lung sau este efemer, bucuria lucrurilor simple, răbdare şi toleranţă, iubire, sacrificiu şi iertare.
Pentru eforturile şi realizarile lor, mă aplec cu respect şi preţuire în faţa acestor persoane şi le urez din toată inima mulţi şi frumoşi ani de acum înainte, sănătate, zile senine şi liniştite, bucurie şi pace în suflete”, se arată în comunicatul de presă al deputatului turdean.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/includes/single/post-tags.php on line 4

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/infoaries/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 196

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/infoaries/public_html/wp-content/themes/fraction-theme/functions/filters.php on line 197
<