Peste 300 de spectatori la Cupa Electrogrup, primul mare premiu de la Salina Equines Trophy

Peste 300 de spectatori la Cupa Electrogrup, primul mare premiu de la Salina Equines Trophy

Peste 300 de spectatori la Cupa Electrogrup, primul mare premiu de la Salina Equines Trophy

by iulie 1, 2017 0 comments

Peste 300 de spectatori, majoritea turiști au participat sâmbătă seara la primul mare premiu al competiției Salina Equines Trophy. Cupa ”Electrogrup- 20 de ani ”, a fost gândită ca o probă master cu cinci runde și o creștere gradată în dificultate prin urcarea treptată a ștachetelor. A debutat de la ora 19.00 cu participarea a 11 cupluri, cai și călăreți.

Organizatorii evenimentului de la Turda au asigurat pentru această cupă cele mai semnificative premii în bani oferite în România, pentru o competiție cu acest grad de dificultate. Locul I a fost premiat cu 25.000 de lei, locul II a primit 12.000 de lei iar locului III i-au revenit 9.000 de lei. La eveniment au participat și frații Simion și Teofil Mureșan, proprietarii domeniului ecvestru de la Turda și sponsorii principali ai evenimentului.

Bucur Ionuț și Cupido G - Florin Lateș și Natasha

Bucur Ionuț și Cupido G – Florin Lateș și Natasha

Ce-a de-a treia zi a competiției Saline Equines Trophy a inclus continuarea curselor de obstacole (Gold, Silver, Bronze, VIP), tururi ce vor conta pentru clasamentul general final dar și concursurile de anduranță și cele de atelaje cu 2 cai.

Cel mai important eventiment al zilei de sâmbătă a fost Cupa Electrogrup, o competiție de obstacole în care au intrat 11 cupluri. Participanții la această cupă au fost cei mai bine clasați în primele etape ale turului Gold, turul cel mai dificil al competiției generale, a cărui finală e programată mâine.

Etapa Masters a Probei Obstacole, organizată cu sprijinul Electrogrup s-a desfășurat în cinci runde. Regulamentul a prevăzut faptul că fiecare concurent avea dreptul la începutul probei de parcurs să ceară ridicarea unui obstacol la următoarea treapăt de înălțime. Dacă parcurul era finalizat fără penalizare, ștacheta rămânea ridicată iar următorii intrați în concurs ar fi întâmpinat o dificultate sporită pe traseu. În cazul unui parcurs cu penalizări, ștacheta era coborâtă din nou la nivelul ințial. Această metodă este una de creștere progresivă a dificultății concursului de obstacole și impune de asemenea o abordare strategică a călărețului care decide nu doar care obstacol din parcurs va fi înălțat mai sus ci și care vor fi obstacolele cele mai dificile pentru competitorii ce intră ulterior în concurs

Cupa Electrogrup 20 de ani a fost câștigată de Lateș Florin cu calul Natasha (Clubul Equestria București, proprietar Ozana Moraru), în runda a 5-a a concursului, după parcursuri terminate fără vreun obstacol doborât. Spectatorii fideli ai competiției Salina Equines Trophy își pot amiti de Natasha un cal experimentat, de 7 ani, din rasa Oldenburg care a câștigat în la ediția din anul trecut circuitele de nivel D ale competiției (+ 1,10 metri). Locul II al Cupei Electrogup a fost câștigat de Cojocariu Costeluș cu calul Lancor iar locul III i-a revenit lui Bucur Ionuț și calului Cupido G.

Duminică, în ultima zi a competiție sunt programate de la ora 12.00, finalele tururilor Silver și Gold și Marele Premiu ”Crama La Salina”.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.