Peste 200 de persoane la ceremonia dedicată Zilei Naționale

Peste 200 de persoane la ceremonia dedicată Zilei Naționale by decembrie 1, 2015 0 comments

Peste 200 de turdeni au participat astăzi în centrul orașului la evenimntele dedicate Zilei Naționale a României. Ceremonia a început la ora 10 cu o slujbă religioasă și a fost urmată de alocuțiunea primarului Tudor Ștefănie. Au luat cuvântul lt.col Cristinel Boboc, comandantul Garnizoanei Turda, deputatul Mircea Irimie, prof.univ.dr Călin Felezeu.
Mesajele oficiale adresate participanților au inclus referiri la momentele istorice ce au permis realizarea Marii Uniri dar și urări adresate românilor.
Evenimentele au continuat cu depuneri de coroane ale instituțiilor din Turda și defilarea gărzii de onoare.

Cea mai mare Sărbătoare a românilor şi a României, 1 Decembrie, aniversarea actului istoric al Marii Uniri presupune evidenţierea, păstrarea şi conservarea moştenirii primite în dar.
Cinstirea trecutului constituie un punct forte al culturii noastre naţionale iar într-o zi cu profunde semnificaţii istorice – prima a lunii Decembrie, ne determină să oferim însemnătate moştenirii poporului român.
​Se împlinesc astăzi, 1 Decembrie 2015, 97 de ani de la Marea Unire.
Pacea, toleranţa, credinţa şi armonia trebuie să ne caracterizeze pe toţi românii, şi nu doar astăzi când celebrăm Ziua Naţională a României, iar deciziile noastre trebuie să fie în deplină concordanţă cu evenimentele petrecute în urmă cu 97 de ani”,
se arată în mesajului Primarului Municipiului Turda, Tudor Ștefănie.

Astăzi, după 97 de ani, ne regăsim cu toţii într-o Românie frumoasă, în a cărei inimă redescoperim adevărata noastră identitate, adevăratele valori naţionale: satele tradiţionale, autentice monumente culturale care poartă în ele filonul specificului românesc, faimoasa arhitectură a multor cladiri istorice care fac parte din Patrimoniul UNESCO, meleagurile minunate care alcătuiesc peisaje unice in lume, oamenii ospitalieri şi “buni ca pâinea caldă”. Aceasta este România frumoasă, România artizanilor şi meşteşugarilor ale căror mâini binecuvântate încă mai crează vase de lut, a artiştilor populari care înca mai păstrează viu graiul nostru şi-l promovează prin cântec, făcându-l cunoscut lumii întregi, a gospodinelor ale căror mâini mai frământă încă aluatul pâinii noastre “cea de toate zilele”.
Aceasta este România adevărată, bogăţia spirituală, zestrea, moştenirea pe care am primit-o în dar de la moşii şi strămoşii noştri, acestea sunt reperele care ne ghidează în contextul atat de tulbure al evenimentelor sociale şi politice actuale, acesta este spiritul în care avem datoria sfântă de a creşte şi a educa generaţiile care vor veni.
România îşi sărbătoreşte astazi ziua şi nimic nu este mai nobil şi mai demn decât a ne reaminti că suntem un popor minunat cu valori şi oameni extraordinari, că “mândria de a fi român” este o realitate prezenta în sufletele noastre, ale tuturor românilor. Dumnezeu să binecuvânteze această ţărişoară şi pe cei în al caror piept bate o inimă de român!La Mulţi Ani, România frumoasă! La Mulţi Ani, români de pretutindeni!”,
se arată în mesajul deputatului ALDE, Mircea Irimie, adresat turdenilor cu ocazia Zilei Naționale.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.