Peste 20 de locuri pentru pescuit în judeţul Cluj

Peste 20 de locuri pentru pescuit în judeţul Cluj by iunie 21, 2016 0 comments

Vremea frumoasă îi scoate din case pe iubitorii undiţei. O mulţime de locuri unde trage peştele pot fi găsite în judeţul Cluj, o parte administrate de agenţiile de pescuit, locale sau judeţene şi o altă parte aflate în proprietate privată.

Lacul Tarniţa

Lacul Tarniţa

În administrarea Agenţiei Judeţene de Pescuit Sportiv Cluj se află, lângă Cluj, două râuri, trei lacuri şi o rezervaţie naturală, dar agenţia are alte două filiale, la Gherla şi la Turda. Tarifele agenţiei sunt de 40 de lei pentru cotizaţia anuală şi viză, 5 lei pentru permisul de membru, 2 lei taxa de timbru şi 30 de lei permis ANPA. Femeile, pensionari, persoanele cu dizabilităţi, studenţii şi elevii au reducere de 50%. De asemenea, pot pescui gratuit copiii până la 14 ani, pensionarii după 75 de ani şi veteranii de război. Pe majoritatea cursurilor de apă sau a lacurilor aflate în proprietatea AJPS Cluj se poate pescui pe baza permisului vizat. O parte dintre locurile autorizate pentru pescuit au pensiuni sau locuri de cazare, restaurant, magazin sau spaţiu de campare.

Lacul Luncani

Lacul Luncani

Spre exemplu, unul dintre lacurile cele mai cunoscute din judeţul Cluj, laul Tarniţa, oferă locuri pentru campare dar şi cabane ce se pot închiria. Cea mai vestită cabană este Cabana Traniţa. Lacul are populaţie de biban, babuşcă, clea, păstrăv, plătică, roşioară, şalău, scobar şi ştiucă. De asemenea, administratorii lacului pun la dispoziţia iubitorilor acestui sport şi barcă şi pescuit nocturn.

La lacurile sau amenajările piscicole proprietate particulară preţurile variază între 30 şi 50 de lei pentru 12 de ore de pescuit, iar facilităţile sunt dintre cele mai diverse. Lacul din Luncani, aflat în proprietatea lui Cristian Rotar, oferă bar, barbeque, loc de joacă pentru copii, parcare, umbrar, foişor, restaurant, dar şi casuţe de lemn, duplexuri sau teren gazonat şi iluminat pentru campare. Taxa percepută este de 40 de lei pe 12 ore şi se permite cel mai mare număr de undiţe din zonă, 4 cu 2 cârlige. Lacul are întindere destul de mare, este recent amenajat şi se află în imediata apropiere a Aerodromului Luncani, la intrarea dinspre Luna.

lacul martinesti

Lacul Mărtineşti

O altă amenajare piscicolă renumită în judeţul Cluj se află la Mărtineşti. Ferma Piscicolă Mărtinești este situată la 15 km de Cluj-Napoca pe drumul european E60 spre Turda în satul Mărtinești. Accesul se face direct de pe E60 sau prin satul Mărtinești, pe un drum de acces asfaltat. O suprafață de 60 ha este exploatată şi administrată de Sunfish SRL. Preţurile încep de la 20 lei pentru 12 hore de pescuit de pe mal la şalău şi pot ajunge la 50 de lei pentru 12 ore la 3 kilograme crap.

 

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.