Pe Aleea Băilor n-au mai ajuns bordurile. Directorul executiv a recunoscut erorile de proiectare din Băi

Pe Aleea Băilor n-au mai ajuns bordurile. Directorul executiv a recunoscut erorile de proiectare din Băi by mai 14, 2020 1 comment

Autoritățile locale, primar, directorul executiv și tehnic din Primăria Turda au încercat ieri, 13 mai, să le explice locuitorilor din Băi de ce lucrările de reabilitare a drumurilor nu sunt la standarde.

Potrivit unui locuitor din zonă, directorul executiv al Primăriei Turda, Ovidiu Găină i-a explicat  că vina aparține proiectanților care nu au  mers pe teren.

UPDATE: Directorul executiv al Primăriei Turda Ovidiu Găină a negat informația. ”Nu am spus niciodată așa ceva, că e greșeală de proiectare sau altceva. Vă rog să nu mă asociați pe mine cu bordurile, cu faptul că aș fi spus așa ceva”, a precizat Ovidiu Găină, pentru InfoAries.ro   Acesta a subliniat că merge des pe teren, inclusiv în zonă și nu a spus ori sugerat vreodată că ar fi erori de proiectare.

InfoAries.ro a prezentat ieri  reabilitarea unei străzi care s-a făcut fără  spații verzi.

Pe Aleea Băilor n-au mai ajuns bordurile așa că au cârpit cu ”umplutură”.

Pe Aleea Băilor n-au mai ajuns bordurile așa că au cârpit cu ”umplutură”.

Proiectarea s-a făcut în birou, acuma ce să facem”, ar fi sunat explicația directorului executiv al Primăriei Turda, Ovidiu Găină, potrivit unui cetățean din Băile Sărate.  Ovidiu Găină ar mai fi explicat  că municipalitatea nu prea are ce face în acest caz. 

Oamenii siderați i-au ascultat ieri pe reprezentanții municipalității cum justifică erorile din lucrările de reabilitare. ”Parcă noi suntem proști să nu știm că orice proiect e avizat de Primărie. Dacă au făcut proiectarea greșită, ce-au păzit cei din Primărie?”, spune un locuitor revoltat.

Locuitorii din zona Frăgăriște- Alexandru Borza au reclamat faptul că rampele de acces în curte nu au fost făcute cum trebuie pe unele secțiuni. În plus, locuitorii reclamă faptul că proiectul a prevăzut o serie de scări care pot pune în pericol viața vârstnicilor din zonă.

Joi, 14 mai, la o zi după vizita autorităților, lucrătorii au început să refacă parte din lucrări.

Scările ucigașe” și cârpelile din Băile Sărate

Dacă tot au făcut așa scările alea, măcar să pună niște balustrade. O să vedeți la iarnă ce va fi cu dalele astea. Despre accesul persoanelor cu handicap nu mai vorbim că se vor duce direct în cap”, mai adaugă locuitorul din zonă.

Scările pentru care locuitorii cer balustradă de spriin

Scările pentru care locuitorii cer balustradă de spriin

Dacă pe Frăgăriște trotuarele au ieșit cum trebuie, pe Aleea Băilor n-au mai ajuns bordurile. Constructorii au aplicat ”metoda românească” și au improvizat: au pus dalele iar până la vechile borduri ”vintage” au cârpit cu ”umplutură”.

O femeie de pe Alexandru Borza, râde și dă din mână în timp ce arată spre borduri. ”Alea din drum îs alea vechi. Astea dinspre gard sunt noi. Arată cum arată”, mai adaugă femeia, în drum spre casă.

1 comentariu

Incepe conversatia
  1. Ovidiu
    #1 Ovidiu 14 mai, 2020, 15:16

    Tehnic e simplu: La receptie se constata nerespectarea proiectului, deci nu se plateste executantul, acesta urmand sa actioneze in judecata proiectantul, sau vinovatia! Dar daca parandaratul nu te lasa…..???!!!!!

    Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.