Parcurile industriale din Turda și Câmpia Turzii, în vizorul ministrului Economiei

Parcurile industriale din Turda și Câmpia Turzii, în vizorul ministrului Economiei by octombrie 31, 2016 0 comments

Ministrul Economiei a participat la forumul „Potenţialul strategic al reţelei de parcuri industriale”, organizat la Camera de Comerț și Industrie a României.

Costin Borc, viceprim-ministru şi ministru al Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri, consideră că România stă mai prost decât ţările vecine la atragerea de investiţii străine, deşi are nevoie de investiţii masive pentru dezvoltare.

„Dezvoltarea teritorială prin parcurile industriale este un subiect foarte important. Stăm mai prost decât vecinii noştri în ceea ce priveşte dezvoltarea parcurilor industriale, stăm mai prost decât vecinii noştri în atragerea de investiţii străine. Este important să nu cădem în ţinte false, acum, în campanie electorală. Este foarte uşor să lansăm nişte lozinci care sună frumos, dar care, deşi au undeva un sâmbure de adevăr, sunt periculoase. Haideţi să stăm cu picioarele pe pământ, să spunem ce are nevoie România. Avem nevoie de investiţii masive, pentru că, dacă vrem să ne dezvoltăm, este nevoie de contribuabili care să permită cetăţenilor să trăiască mai bine, cu un transport mai bun, cu servicii mai bune, spaţii publice, cinematografe”, a spus Costin Borc.

“În ultimele luni au fost intensificate eforturile în vederea identificării potențialelor spații investiționale şi pentru a răspunde cererilor venite din partea companiilor străine interesate de dezvoltarea de proiecte greenfield în România. Am constatat cu satisfacție existenţa unor spații noi ce pot fi incluse în lista posibilelor opţiuni pentru proiectele aflate în faza de prospecție a procesului decizional. Aş dori să menţionez parcurile industriale de la Ocna Mureș, Câmpia Turzii (Tetarom 5), Turda (Industrial Park) şi Șelimbăr Sibiu.
Ne dorim mai multe asemenea inițiative şi în zonele ce nu au atras valori semnificative de investiţii străine directe, am demarat un proiect de promovare regională. Parcurile industriale constituie în sine o investiție, dar reprezintă şi vectorul care prin atragerea de capital va aduce sume importante la bugetul local, know-how şi tehnologie, locuri de muncă şi creșterea competitivității şi a nivelului de trai la nivel regional”, a mai adăugat ministrul Economiei, Costin Borc.

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.