Parcul Zoo va rămâne închis şi în 2015

Parcul Zoo va rămâne închis şi în 2015

Parcul Zoo va rămâne închis şi în 2015

by octombrie 28, 2014 0 comments

Grădina Zoologică va rămâne, cel mai probabil, închisă şi în 2015, în condiţiile în care lucrările de amanejarea întârzie  iar parcul zoologic ar trebui repopulat cu animale noi. Mate Csaba, directorul Grădinii Zoologice spune cănu poate estima cu certitudine când va fi deschis parcul zoo, dar că demersurile sunt de lungă durată şi că e prea puţin probabil ca Parcul zoologic să fie funcţional de la anul. „Ministerul ne spunea  că avem buget, avem 900.000 de lei la dispoziţie, dar nu au plătit  o factură de 300.000 de lei depusă din martie. Pe de altă parte Consiliul local a alocat 400.000 de lei,dar am înţeles de la dumneavoastră că vor fi redirecţionaţi”, spune directorul Mate Csaba.  Directorul de la Zoo mai spune că şi în condiţiile în care lucrările la toate amplasamentele se vor încheia în primăvară, repopularea parcului va lua timp. „Nu poti aduce prea multe specii odată, nu e ca la muzeu unde pui zece tablouri şi de mâine vin vizitatori. Pot fi aduse doar câteva specii , deoarece trebuie monitorizate, trebuie observat cum se adaptează cu mediul şi personalul. Dacă aducem un rinocer, spre exemplu, acesta trebuie supravegheat de 4-5 oameni, pe o durată de timp pentru a vedea cum răspunde la gardul electric, cum se adaptează. Aşadar repopularea va lua ceva timp şi ea”, spune Mate Csaba.

Autorităţile locale propun în  şedinţa ordinară  din luna şi ele la rândul lor 400.000 de lei de la parcul zoo la capitolul reabilitări termice, pentru plata unor datorii mai vechi.

 

Patru ani de când Grădina Zoologică a fost închisă

 „Grădina Zoo de la Turda va fi funcţională  din luna iunie 2012”,  declara  Mate Csaba în martie 2012, la înfiinţarea Serviciului Public Parc Zoologic şi de Agrement Turda

Optimisml de atunci al directorului de la Zoo a rămas fără suport real. În octombrie s-au împlinit 4 ani de când Grădina Zoologică de la Turda a fost închisă pentru renovare.

Horea HUDREA

Nu exista comentarii

Incepe conversatia

Nu exista comentarii!

Fii primul care incepe conversatia.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.