Păcălelile lui Cristian Matei. Consiliul Cetățenilor care se întâlnește ”două-trei ore” în fiecare lună

Păcălelile lui Cristian Matei. Consiliul Cetățenilor care se întâlnește ”două-trei ore” în fiecare lună

Păcălelile lui Cristian Matei. Consiliul Cetățenilor care se întâlnește ”două-trei ore” în fiecare lună

by mai 11, 2020 1 comment

Lunar, în Sala Mare a Primăriei Turda, Consiliul Consultativ al Cetățenilor ar fi trebuit să se întâlnească cu primarul Cristian Matei. Promisiunea e din 2016 și nu a fost onorată în maniera în care a fost făcută.

Din iunie 2016, când primarul Cristian Matei a câștigat algerile, Consiliul Cetățenilor ar fi trebuit să se întâlnească cu primarului de 41 de ori. Primarul Cristian Matei ar fi trebuit să asculte atent propunerile oamenilor, să le noteze, și să le facă drumuri, canalizări, spații verzi.

Promisiunea Consiliului Consultativ care se întrunește lunar nu a fost nicicând onorată.

În mai 2016, Matei era chiar convingător. Explica că o astfel de întrunire ar avea loc până în data de 5 a fiecărei luni deoarece ședințele de Consiliu Local sunt la sfârșitul lunii iar primarul ar fi avut timp să pună în practică o parte din doleanțele oamenilor. Asta a fost povestea, să vedem însă care e realitatea.

Consilierii locali sunt ignorați

Nu doar că primarul nu s-a întâlnit cu cetățenii dar chiar și interpelările directe ale consilierilor locali sunt ignorate. Un astfel de exemplu sunt interpelările consilierului PNL Cristia Felezeu. Deși e în același partid cu primarul, Felezeu e în general ignorat de Matei.

Aș dori un răspuns în scris legat de cererile depuse de către persoanele care au spații în Piața din centru, legate de prelungirea contractelor de concesionare a spațiilor. E o problemă ape care am mai ridicat-o de 4 ori pana acum si la care nu am primit raspuns”– spunea Cristian Felezeu în ședința ordinară a lunii aprilie.

Adrian Nap, consilier PMP îi spunea primarului Matei, în aceeași ședință că nu a răspuns cererii unui cetățean. ”Mai am o cerere a unui cetatean, dl. Samoca din Turda nr.6834/26.03.2019, nu i s-a dat un raspuns nici pana azi. Cine trebuia sa dea acest raspuns? , spunea Adrian Nap.

În luna ianuarie, consilierul Adrian Moldovan cerea ca pe str. Ștefan Cel Mare, pe direcția Tg Mureș-Cluj să se permită virarea stânga. Era o solicitare a locuitorilor de pe str.Cosmin și Tudor Vladimirescu care nu a fost nicicând rezolvată.

În 2016, primarul Cristian Matei promitea consultarea lunară a cetățenilor pentru probleme minore, diverse. În 2020, după 4 ani de mandat descoperim nu doar că i-a păcălit pe turdeni, dar că nu răspunde nici măcar cererilor oficiale ale consilierilor locali, demnitari care în exercitarea mandatului au un statut special.

1 comentariu

Incepe conversatia
  1. Revolutionar
    #1 Revolutionar 13 mai, 2020, 22:32

    Dar chiar asa rau s-a ajuns, nici consilierii nu pot vorbi la Turda? Un om decide tot pentru toti?

    Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.